Ervaringen van klanten

Hieronder vind u reacties van klanten over de behandelingen in onze kliniek van hun dier(en). Wij behandelen dieren met reguliere geneeskunde maar heel vaak wordt dit gecombineerd met andere geneeswijzen die onze kliniek biedt. Hierdoor kunnen wij vaak meer bereiken dan andere dierenartsen en zelfs specialisten doen.

Klanten die u voor zijn gegaan willen heel graag hun ervaring met u delen. Juist omdat ze vaak in het zelfde schuitje zaten van twijfel, angst, radeloosheid en niet meer weten wie of wat ze geloven moesten.

Wij, van Sterkliniek Any Animal, zijn deze eigenaren heel dankbaar dat ze ons het vertrouwen hebben gegeven om hun dier door ons te laten behandelen en dat deze eigenaren de moeite hebben genomen om hun ervaring met u te delen.

Alles
Osteopathie
Orthomoleculair
Regulier
Overig
  • Moyo

    Moyo

    Mevr. Najjar

    Chronisch ontstoken anaalklieren

    Mijn eigen dierenarts had 4 antibiotica kuren voorgeschreven en de laatste oplossing was dat de anaalklieren verwijdert moesten worden.

    Lees verder
    Ik ben bij Erwin terecht gekomen met mijn Rhodesian Ridgeback die chronisch ontstoken anaalklieren had. Mijn eigen dierenarts had 4 antibiotica kuren voorgeschreven en de laatste oplossing was dat de anaalklieren verwijdert moesten worden. Nadat ik daarover op internet had gelezen wist ik dat ik dat niet wilde. Mijn hond is een verder gezonde, jonge hond. Ik had over Erwin gehoord en heb gebeld om een afspraak te maken voor een orthomoleculair consult, er ging een wereld voor me open zo interessant! Met verandering van vlees, probiotica en andere poedertjes was het probleem na een maand al minder en met 3 maanden opgelost. Mijn hond is fitter dan ooit en voelt zich heerlijk. Heel fijn om een dierenarts te hebben die zoekt naar de oorzaak en die aanpakt in plaats van er gelijk een medicijn tegenaan te gooien.
  • Babbsy

    Babbsy

    Mevr. Jansen

    Huidklachten

    natuurlijk mag je het verhaal van babbs gebruiken.. ik heb jullie adres gekregen van een medewerkster van prooidier Hilversum en zonder dat kaartje had ik jullie waarschijnlijk niet gevonden en had het slecht kunnen aflopen voor Babbsy. zij is nu na +/- 8 weken toch al aardig opgeknapt. Erwin waarschuwde ons dat het een jaar kon gaan duren, gelukkig is haar uiterlijk al zo goed als hersteld, de jeuk moet alleen nog helemaal verdwijnen zodat zij weer achterop de fiets in het mandje mee kan. pr weekend.. hopelijk vinden meer eigenaren met zieke hondjes de weg naar heiloo en herstel. gr hennie en babbs

    Lees verder
    Hallo Any animal,

    hier een paar foto's van Babbsy met haar mooie vachtje.
    zij heeft nog wel jeuk maar niet meer zo extreem, zij is niet meer hysterisch, we moeten nog wel steeds 24/7 op letten. helaas nog wel steeds 1/4 tablet prednoral. hopelijk verdwijnt de jeuk de komende maanden en kan zij helemaal zonder prednoral.
    zij is niet meer in de rui.
    omega3 en vitaminen gaven een duidelijk waarneembaar positief effect.
    we weten nu dat haar diarree kwam van het paardenvlees, een goede mix (tegen de diarree)van paard en eenden vlees is nog lastig.
    prettig weekend en vr gr. hennie en babbsy jansen/almere

    19 september 2014 Babbsy voor het eerst in Sterkliniek Any Animal na heel wat afgetobd te hebben.

  • Tico

    Tico

    Fam. Lammeree

    Verlamming

    September 2010 Maandag zijn wij naar huis gereden en hebben direct de dierenarts bezocht. Foto´s wezen op artrose in de nek en een trauma op de derde nekwervel. Totale verlamming. Hij kon zijn hoofdje niet optillen en niet op de pootjes staan. Hij kon alleen nog maar op zijn zij liggen. Het was erop of eronder. Als er niet snel verbetering zou komen dan zouden wij ons hond moeten laten inslapen. November 2014 Tico rent, springt en speelt als een jonge hond. Heeft nooit meer een terugval gehad.

    Lees verder
    C’est un miracle! Bonaparte, het wonder van Heiloo!
    Donderdag 4 november 2010

    Wat een gezellig weekendje uit in de Gelderse Vallei moest worden werd een drama. Zaterdag 18 september heeft onze Franse Bulldog (Tico Bonaparte, drie jaar oud) aan het eind van de middag zich losgemaakt van de riem en heeft de benen genomen het Gelderse bos in. Na 2,5 uur zoeken hebben wij hem terug gevonden. Hij was totaal uitgeput en kon niet op zijn pootjes staan. Omdat hij zondag nog steeds alleen maar kon liggen hebben we een dierenarts in Arnhem bezocht. Deze heeft hem onderzocht en stabiel gemaakt voor de terugreis met het advies onze eigen dierenarts te raadplegen. Maandag zijn wij naar huis gereden en hebben direct de dierenarts bezocht. Foto´s wezen op artrose in de nek en een trauma op de derde nekwervel. Totale verlamming. Hij kon zijn hoofdje niet optillen en niet op de pootjes staan. Hij kon alleen nog maar op zijn zij liggen. Het was erop of eronder. Als er niet snel verbetering zou komen dan zouden wij ons hond moeten laten inslapen. Dierenarts Erwin van Gijtenbeek uit Heiloo adviseerde ons: - 8 weken rust, rust en nog eens rust, - 2x per dag temperaturen - om de 2 uur op de andere zij draaien - medicatie tegen de pijn De eerste dagen kwam dierenarts van Gijtenbeek twee maal per dag voor onderzoek en medicatie, later werd dat één keer per dag. Omdat hij zijn hoofdje niet kon optillen gaven wij hem drinken met behulp van een zakdoek die wij in een kommetje water drenkten en vervolgens druppelde wij water in zijn bekje. Brokjes duwden wij één voor één in zijn bekje. De ontlasting moest langzaam weer op gang komen. We leerden van de dierenarts hoe wij hem konden masseren om te zorgen dat hij zijn ontlasting weer kon laten komen. En gelukkig die kwam en hoe. We kochten bij de apotheek onderleggers en legden hem hierop. Maar ook een hond vind het niet fijn zijn behoefte te doen waar het niet hoort. Vrijdag 24 september is dierenarts van Gijtenbeek begonnen met osteopathie. Vreemd was als je de hond moest draaien jankte en bibberden hij van de pijn dus dat was niet fijn om te doen. Maar toen de dierenarts hem "dubbel vouwde" tijdens de osteopathie behandeling gaf hij geen kik. Het leek wel of hij snapte waarom het gebeurde. De dag na de eerste behandeling lag onze hond stil en een beetje down voor zich uit te kijken. Het had hem behoorlijk wat gedaan. Wij waren in die periode blij met elke verandering; o hij drinkt, o fijn hij eet, o kijk hij tilt zijn hoofdje op. Soms waren we bang, dit wordt nooit meer wat, tja dan moet hij…… niet aan denken zeiden we dan. De dierenarts gaf hem elke week een osteopathie behandeling en we merken dat de hond hier goed van opknapten. Niet alleen fysiek ging hij vooruit ook mentaal knapte hij flink op. Hij tilde zijn hoofdje op en niet veel later kwamen we de kamer in en zat hij op zijn pootjes. Zou het dan toch goed komen? Het was een periode van hoop verliezen en hopen. Langzamerhand kregen we het gevoel misschien hebben we geluk. We namen hem mee de tuin in om hem te verleiden om weer te gaan lopen. En dit werkte, hij probeerde te lopen en viel weer om. We probeerde hem zijn behoefte te laten doen in de aarde en dat lukte hem waarachtig, we moesten er wel snel bij zijn en hem weghalen anders viel hij pardoes in zijn eigen drekje. Maar we waren weer een stapje verder. Je zag in zijn ogen dat hij meer wilde in de tuin, rennen, spelen en kattenkwaad uithalen. Het lopen in de aarde ging steeds beter hij leunde tegen de bomen aan en zo blijf hij staan. Hierdoor kreeg hij zijn kracht en vertrouwen terug. C’est un Miracle!
    Nu loopt en rent hij weer. Nog wel wankelend zo een strijder gewoon is na het drinken van een liter Franse cognac. Maar wij zijn heel blij met deze vooruitgang. We moeten hem nog flink temmen, het gevaar is dat hij een vreemde val maakt en we terug bij af zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat zijn rechter oortje (dat hing altijd slap) mooi recht is gaan staan en zijn rechter oogje staat nu ook niet meer scheef. Wie had dit verwacht? Wilt u meer weten over osteopathie bij dieren of een lezing bijwonen neem dan contact op met Sterkliniek Any Animal die deze behandeling doen. Namens de baasjes van Tico Bonaparte.
  • Guus

    Guus

    Mevrouw Yvette van Veldhuijsen

    Uitgedokterd regulier

    Beagle Guus is ziek en zwelt enorm op. Ten einde raad naar onze dierenartsenpraktijk in Heiloo gereden. Dit is onder andere wat onze praktijk kan betekenen voor dieren waarbij de reguliere diergeneeskunde "uitgedokterd" is.

    Lees verder
    Beagle Guus is ziek en zwelt enorm op.
    Ten einde raad naar onze dierenartsenpraktijk in Heiloo gereden.
    Dit is onder andere wat onze praktijk kan betekenen voor dieren waarbij de reguliere diergeneeskunde "uitgedokterd" is.

    Chronologisch overzicht:

    half augustus 2012
    Guus mijn speurbeagle is ziek. Hij is 3 jaar en 7 maanden gecastreerde reu.
    Naar de dierenarts, lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek. Bloed is niet in orde.

    eind augustus 2012
    Guus aan de pijnstillers en prednison. Urine onderzoek uitgevoerd geen cushing.

    Begin september 2012
    Echo gedaan, geen afwijkingen, en een addisontest.
    Paar dagen later uitslag: geen addison.

    Half september 2012
    Alternatieve dierenarts geweest en behandelplan ingezet.

    20 oktober 2012
    Het lijkt er nu uit te gaan zien dat Guus maandag geeuthanaseerd word. Slechts 4 jaar jong. Hij is de afgelopen maanden op onverklaarbare wijze enorm opgezwollen en heeft vannacht een soort toeval gehad. Helemaal in een kramtoestand. Hij kon niet lopen, zijn staart was verlamd en gevoelloos. Zijn ogen reageerde nergens meer op.
    Hij staat nu sinds vanmiddag aan de prednison maar t ziet er somber uit.

    Hij heeft de afgelopen tijd allerlei onderzoeken gehad, bloed onderzoeken, schildklier, cushing, addison en suikerziekte zijn oa getest maar buiten wat vage afwijking kan men niets vinden. Ook een echo bracht geen duidelijkheid. Guus zijn buik is nu ca 2 keer zo dik als normaal. Zijn huid staat super strak gespannen wat m.i. ook gewoon pijnlijk moet zijn

    22 oktober 2012
    Een lichtpuntje Hij staat niet meer op knappen. Echt zijn huid stond zo bizar griezelig strak. Door de prednison is hij in elk geval zo in te schattend als ik hem optil sinds zaterdagmiddag een paar liter vocht kwijt geraakt. Het leek echt of hij elk moment kon ontploffen zo strak zat zijn vel. Ook geen aanvallen meer.
    Naar de dierenarts geweest voor onderzoek. Geen idee wat de hond mankeert maar er moet wel wat gebeuren.

    25 oktober 2012
    Internist geweest. prednison weer afbouwen en aankijken wat de gevolgen zijn van het afbouwen. Afwachten of hij zijn hartslag wel om hoog kan krijgen bij inspanning. Dit was wel heel erg laag
    addison test opnieuw
    ecg iets dergelijks
    bloedonderzoek

    eind oktober 2012
    Guus word weer opgezetter en minder fit. De prednison moet afgebouwd worden voor verder onderzoek.
    De dierenarts is bang dat de opleving slechts tijdelijk is geweest.

    Guus heeft af en toe oplevingen maar blijft ziek en te dik ondanks dat meerdere dierenartsen/specialisten zich hebben ingezet maar kunnen geen diagnose stellen of een herstellende therapie inzetten

    Maart 2013
    Ten einde raad naar Any Animal in Heiloo gereden.
    Ik ben met Guus naar Erwin geweest in Heiloo. Had ik dat maar eerder gedaan!
    Erwin zag hem en had gelijk een diagnose en behandelplan ingezet. Trage schildklier. Guus knapt met de dag op.
    Tja ben je 6 dierenartsen en andere mensen afgelopen, sta je op t punt om hem maar te euthanaseren .....

    half mei 2013
    Bedankt ! Dankzij jullie is hij 10 keer fitter als toen ik bij jullie kwam en bang was dat euthanasie de enigste oplossing zou zijn.
    Hij is zoals Erwin al had gezegd nog niet erg afgevallen maar voelt zich erg veel fitter.

    eind juni 2013

    Het gaat goed met Guus!
  • Kirsta

    Kirsta

    Mevr. de Leeuw-de Kruijf

    Maag-darmklachten

    Onze Hollandse Herder van 13 had een verwaarloosde darmontsteking. We kwamen met heel weinig hoop bij dierenarts Erwin van Gijtenbeek. Ook hij was sceptisch, want Kirsta was echt heel erg ziek. Maar op dit moment krabbelt ze heel langzaam op! En dat is bijzonder als je kijkt naar haar leeftijd en haar geschiedenis.

    Lees verder
    Onze Hollandse Herder van 13 had een verwaarloosde darmontsteking. We kwamen met heel weinig hoop bij dierenarts Erwin Gijtenbeek. Ook hij was sceptisch, want Kirsta was echt heel erg ziek. Maar op dit moment krabbelt ze heel langzaam op! En dat is bijzonder als je kijkt naar haar leeftijd en haar geschiedenis.

    Het hele verhaal en de onderzoeken is op gang gekomen, doordat onze eigen dierenarts bloedarmoede ontdekte bij een standaard bloedonderzoek voor de oude hond. We zijn toen voor verder onderzoek naar Wageningen gegaan. Daar constateerden ze een ontsteking in de dunne darm en een opgezette lever.
    Die dierenarts daar dacht aan een chronisch ontstoken lever door de medicatie die ze slikte (voor het sporthart vanaf 6 jaar) en adviseerde ook een leverbiopt onder narcose. Haar bloedende bek schreef hij toe aan een mogelijke tumor in haar bek of keel toe. Het advies was om dit onder narcose te laten onderzoeken, samen met een leverbiopt.
    Op advies van die dierenarts zijn we in ieder geval over gegaan op ander voer voor Kirsta. Maar toen ging het fout! Dit was Hill’s z/d (hypoallergeen). Weken lang heeft ze diarree gehad en een enorme obsessie voor eten van kattenpoep. Veel winden laten en een hele onrustige buik die herrie maakte. Eigenlijk, achteraf, liet ze ongeveer een jaar al veel winden en at ze kattenpoep als we haar niet in de gaten hadden. Ik had dat al eens besproken met de eigen dierenarts, maar die wist daar ook niet echt een antwoord op.
    Doordat Kirsta met dat wisselen van voer en diarree nog veel zieker werd kregen we van onze eigen dierenarts Salazosulfa. Van de Salazosulfa werd ze helemaal doodziek en apathisch, ondanks dat haar ontlasting wel beter werd. Onze eigen dierenarts heeft toen een doorverwijzing geregeld naar het UKG in Utrecht. Kirsta is daar diezelfde week onderzocht door een internist. Ze heeft geen endoscopie gehad gelukkig, want wij hadden een zwaar hoofd in de narcose. Wel heeft deze arts een uitgebreid (zeer deskundig) onderzoek gedaan. Een scan van de borstholte om te zien of daar soms tumor uitzaaiingen zaten vanuit de darmen en een echo van de bovenbuik (lever en milt). Dat laatste omdat ook daar afwijkingen waren te zien aan de lever en milt. Ter plekke zijn kleine biopten genomen tijdens de echo. Hieruit kwamen geen afwijkingen naar voren. Daarnaast hebben ze een heel uitgebreid bloedonderzoek en een urineonderzoek gedaan, waaruit naar voren kwam dat een bepaald eiwit teveel in haar bloed zat. Ze is naar huis gestuurd met een antibioticakuur Metrinazol voor 10 dagen. Dit ging de eerste 10 dagen bijzonder goed, we zagen herstel. Ze moest na deze kuur nog een kuur van 10 dagen, omdat de internist de indruk had dat ze een ernstige ontsteking had. Die tweede kuur was slopend, toen zagen we haar meer en meer slapen en apathisch zijn. Ze kon bijna niet op haar benen staan en het lopen ging hard achteruit. Ze struikelde veel en viel soms.
    Achteraf hoorden we van de internist dat de verschijnselen van de laatste kuur neurologische verschijnselen waren, apathie en verzwakte spieren etc.

    De laatste dag van de antibiotica zaten we met Kirsta in Heiloo bij dierenarts van Gijtenbeek. Via-via zijn we aan zijn naam en adres gekomen.

    De internist van de UKG vermelde ook nog dat we eventueel een leverbiopt onder narcose konden laten doen in verband met de opgezette lever. Daaruit kon meer duidelijk worden over de aandoening van de lever en de mogelijke toediening van medicatie. We hebben er voor gekozen om dat niet te doen. Ons argument was dat Kirsta hiervoor op dat moment veel te zwak was en dat we op dit moment de indruk hadden dat Kirsta ontspannen op ons overkwam en langzaam aan het bijkomen was van de langdurige antibioticakuur. Wat we niet uitspraken was dat ons vermoeden was dat de opgezette lever een gevolg was van het gebruik van de Metacam (pijnstilling voor artrose) en van de darmproblemen. Want daar hadden we inmiddels meer over gelezen tijdens haar ziekte. Ook bij de UKG konden we in haar bek laten kijken, in verband met het bloeden. Om uit te sluiten of het een tumor was en zo niet wat het dan wel was. Ons was inmiddels wel duidelijk dat de kans groot was dat het ging om beschadigd en mogelijk ontstoken tandvlees. In de darmen zit 70% van het immuunsysteem en aangezien het probleem bij Kirsta juist in haar darmen zat vermoeden wij voor 90% dat het bloedend tandvlees daarmee te maken had en niet te wijten was aan een tumor.
    Daarnaast bleef staan dat narcose voor Kirsta gewoon gevaarlijk was in onze ogen.

    De pijnstilling Metacam voor de artrose is eigenlijk de nekslag geweest voor die gevoelige darmen van Kirsta. En niet te vergeten de bloedarmoede. Die is ook veroorzaakt door de NSAID, want op dit moment kleurt het tandvlees van Kirsta weer mooi rood in tegenstelling tot het moment na de antibiotica. Na een jaar dagelijks gebruik van een onderdosering Metacam zijn dus haar darmen, lever etc. kapot gegaan. We zijn acuut gestopt met de Metacam toen we tot de conclusie kwamen dat de dit de oorzaak was van zoveel schade in haar lichaam. Kirsta gebruikt nu Omega 3 visolie en het natuurlijk supplement 4Cyte. Dat is op basis van Groenlipmossel en Cypresolie. Als aanvulling gebruiken we Mosselextract capsules van Wapiti. Effect hiervan zie je pas op de lange duur, maar ze loopt er nu al beter op als dat ze ooit liep met de Metacam Via onze zoektocht op internet zijn wij door dierenarts Peter Klaver uit Dodewaard op dit middel geattendeerd. Hij heeft zich verdiept in het gebruik van NSAID’s en de nadelige gevolgen hiervan en hij biedt informatie over alternatieven in de vorm van natuurlijke supplementen. Wij hebben het als enorm prettig ervaren dat hij door middel van mailcontact ondersteund heeft in de zoektocht naar een alternatief pijnbestrijding van artrose bij Kirsta.

    Na het bezoek aan Erwin van Gijtenbeek zijn mijn man en ik er van uitgegaan dat we binnen afzienbare tijd afscheid zouden moeten nemen van Kirsta. We zijn met de adviezen van dr. van Gijtenbeek naar huis gegaan.
    Tegen de verwachting in zagen we na de eerste week dat ze beter op ons reageerde en minder apathisch was. Ze begon ons meer te volgen met haar ogen vanuit haar mand. Na twee weken leek ze meer ontspannen te slapen en niet meer dat diepe slapen. Het begon op een 'babyslaap' te lijken, diep en ontspannen. Ook zagen we haar ontlasting heel subtiel en langzaam veranderen van dikte en structuur.
    Desondanks bleven ook wij terughoudend in het verwachten van herstel.

    Kirsta moest zo min mogelijk aan stress onderhevig zijn, omdat stress herstel belemmerd.. Dus eindeloos veel rust. Niet mee in de auto, alleen haar poepje en plasje en in de doggyride en weer terug naar huis om te slapen. In eerste instantie mocht ze pas na 2 maanden aan Probiotica beginnen. We moesten na 10 dagen bellen met dr. van Gijtenbeek voor een update. Toen hij hoorde dat ze goed reageerde mocht ze toch al direct aan de volgende suppletie beginnen. De 1e dag ging ze van 2 keer ontlasting naar 3 keer en weer wat dunner. Daarna werd haar ontlasting nog beter en ontstonden er stevige drollen die ze 1-2 keer per dag uitpoepte.
    Haar brokken (hypoallergeen) weken we 3 daags in Kamillethee, voor haar bloedende bekje.

    Ze mocht absoluut niet op rauw voer! Het is een oude hond, met een oude darm. Dus gewoon brokken, anders zou het haar dood worden. Dit was ons inmiddels wel duidelijk toen we op advies van een natuurkundig therapeut rauw voer gaven aan Kirsta. Haar reactie was dramatisch, ze gebruikte nog antibiotica, maar werd echt nog zieker. We dachten dat ze dood ging! Wat had ze een buikpijn!

    Op dit moment zijn we ruim 4 maanden verder. Kirsta krijgt inmiddels elke dag een gekookt ei, op advies van dr. van Gijtenbeek. Haar drollen zijn perfect en ze vind de eieren heerlijk! Het lopen blijft wel een punt van zorg, ze loopt nog wel eens slecht of een beetje kreupel. En uiteraard langzaam, want inmiddels is ze ruim 13 ½ jaar oud. Ze krijgt af en toe een 4-tal gepureerde frambozen of blauwe bes door haar voer. Ca. 3 keer per week. Ook dat helpt mee aan mooie stevige ontlasting die soms donkergekleurde stukken bevat. En inmiddels zijn we ook zo ver dat ze elke dag een kluif van Kameelkophuid krijgt. Deze zijn te koop via de website van Carnivoer en bij de dierenartsenpraktijk Any Animal in Heiloo.

    En … om de dag masseren wij Kirsta met Arnica olie van Weleda. Haar rug, haar heupen, haar ellebogen en zelfs tot aan haar teentjes toe. De andere dag masseren we Kirsta licht, omdat we van massage echt effect merken in haar lopen. Maar het kost veel tijd om haar elke dag een grote beurt te geven. Ze sputtert in het begin altijd even tegen, maar na een poosje ligt ze heerlijk ontspannen te ‘knorren’. J

    Elke dag verwonderen wij ons over Kirsta. Ze is zo enorm ver weg geweest, maar met behulp van het advies van Erwin van Gijtenbeek en de door hem geadviseerde voeding en supplementen leidt Kirsta nu een heel rustig, ontspannen en gelukkig leventje.
  • Sinpelo

    Sinpelo

    Mevr. L'Ami

    Niet meer kunnen bewegen

    Bedankt Erwin van Gijtenbeek! Want van de een op de andere dag kon mijn hondje helemaal niks meer, niet eens zijn kopje omhoog houden. Omdat dit zo plotseling was zonder voor mij aanwijsbare reden schrok ik hier behoorlijk van. Diezelfde dag belde ik naar Anyanimal vertelde het hele verhaal en kon ik vrijwel direct langskomen met Sinpelo.

    Lees verder
    Bedankt Erwin van Gijtenbeek!

    Want van de een op de andere dag kon mijn hondje helemaal niks meer, niet eens zijn kopje omhoog houden.
    Omdat dit zo plotseling was zonder voor mij aanwijsbare reden schrok ik hier behoorlijk van.
    Diezelfde dag belde ik naar Anyanimal vertelde het hele verhaal en kon ik vrijwel direct langskomen met Sinpelo
    Nadat Erwin röntgenfoto's had gemaakt van Sinpelo bleek dat hij last had van Artrose.
    Erwin stelde voor om te beginnen met osteopathische behandelingen voor Sinpelo.
    Na die eerste behandeling merkte ik al binnen 3 dagen verschil bij Sinpelo.

    Na een week volgde de tweede behandeling en inmiddels was Sinpelo al een stuk vrolijker en hij probeerde zelfs al te gaan staan.
    Maar het grote verschil van een hondje dat niet eens zijn kopje meer omhoog kon houden naar een hondje die weer zelfstandig kon lopen was pas goed te zien na de tweede osteopathische behandeling door Erwin.

    Natuurlijk was het nu zaak dat ik Sinpelo rustig hield want een hondje van niet eens 3 jaar wil natuurlijk spelen
    Daarom kocht ik een doggyride voor hem om zo naar een leuk veldje te kunnen wandelen en hem daar te laten snuffelen.
    Toen we 2 weken na de tweede behandeling weer langs gingen bij Erwin voor de derde behandeling bleek deze na onderzoek van Erwin niet nodig te zijn want Sinpelo was zo opgeknapt van slechts 2 Osteopathische behandelingen!

    Sinpelo hoeft nu alleen nog maar 2x per jaar een osteopathische behandeling te ondergaan zodat we er zeker van kunnen zijn dat hij zo goed blijft bewegen, Artrose is niet iets wat genezen kan worden maar door de juiste behandeling valt er goed mee te leven.

    Ik ben heel blij met de expertise van Erwin van Gijtenbeek die er voor gezorgd heeft dat mijn hondje weer vrolijk rondloopt!

    Vriendelijke groet,

    Carina
  • Houdini

    Houdini

    Mevr. Quispel

    Diabetes

    Na een 1ste check door de dierenarts en onze ervaringen aanhorend, een zeer gedreven Erwin die ons ervan overtuigde dat we Houdini de kans moesten geven om wel met insuline spuiten te beginnen maar ook zijn voedingspatroon en voedsel aan te pakken. Wat we na een korte overdenking besloten op te volgen. Binnen 3 weken was Houdini over van regulier brok voer op het voorgestelde vers voer en ook naar 2 maaltijden per dag, nu 2,5 maand na het eerste gesprek is Houdini vrij van insuline.

    Lees verder
    Na de diagnose van suikerziekte bij onze kat Houdini (12 jaar) en de traumatische ervaring van zijn broertje (die na 1,5 jaar insuline spuiten overleed in een hypo) naar Any Animal gegaan voor een second opinion.
    Omdat de ervaring van insuline spuiten met het nare einde nog vers in het geheugen lag, waren we niet enthousiast op dezelfde wijze met Houdini verder te gaan.
    Na een 1ste check door de dierenarts en onze ervaringen aanhorend, een zeer gedreven Erwin die ons ervan overtuigde dat we Houdini de kans moesten geven om wel met insuline spuiten te beginnen maar ook zijn voedingspatroon en voedsel aan te pakken.
    Wat we na een korte overdenking besloten op te volgen. Binnen 3 weken was Houdini over van regulier brok voer op het voorgestelde vers voer en ook naar 2 maaltijden per dag, nu 2,5 maand na het eerste gesprek is Houdini vrij van insuline.
    Weer helemaal zoals hij als jonge kat was, speels en aandacht vragend, met een glanzende vacht en spierwitte tanden. We zijn enorm blij dat we de adviezen hebben opgevolgd, nu nog langzaam zijn gewicht naar beneden brengen.

    Wij zijn overtuigd van het principe van het rauw voeren, Houdini krijgt geen brokjes meer.

    Team van Any Animal, dank voor jullie professionele hulp!
  • Yaro

    Yaro

    Mevr. Kouw

    Ernstig trauma

    Het verhaal van Yaro geeft aan dat niet altijd alles lukt in één operatie. Dat kansen zien en de mogelijkheid krijgen om door te zetten én, niet te vergeten, een kater met een fantastisch karakter, toch nog goed komt. November 2014 Een paar jaar zijn we verder en Yaro heeft als dekkater fantastische nakomelingen voorgebracht. Tevens neemt hij zijn taak als oppas papa bloedserieus en is zeer zorgzaam voor de kittens.

    Lees verder
    Op 2e kerstdag 2011 is Yaro de 1 jaar oude Abessijnse kater ontsnapt. Na bijna een week, zoeken, folderen, navragen, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is geprobeerd en heel veel hulp van lieve mensen, een telefoontje van een dierenarts dat Yaro, waarschijnlijk, is gevonden en binnengebracht door de dierenambulance.
    Daar aangekomen herkende ik in eerste instantie Yaro niet: 1 oog hing half uit zijn oogkas, bloed aan zijn bekje, sterk vermagerd en vreselijk verwaarloosd. Maar hij herkende mij wel!! Luid spinnend ondanks alle pijn, honger, dorst en ellende. Met alle respect voor de desbetreffende, vast heel deskundige en aardige dierenarts, heb ik Yaro meteen meegenomen naar mijn eigen dierenarts: Erwin, die direct tijd voor Yaro maakte, hoewel hij eigenlijk zijn jas al aan had. En dan krijg je te horen dat het allemaal…reuze gecompliceerd is! Zijn oog moest er elk geval uit en zijn kaakje bleek op 2 plaatsen gebroken, daar moesten pennen in en moeilijk, moeilijk uitleg met een schedeltje erbij. Erwin zou het oogje zo netjes mogelijk maken want ja…hij moet er wel een beetje uitzien toch als hij andere katten tegenkomt? Je staat je super te concentreren, maar het enige wat je denkt is: ik ben zo blij dat ik hem weer heb gevonden, hoe haal ik Yaro hier doorheen??
    De volgende ochtend zou Yaro meteen worden geopereerd, eerst nog een nachtje thuis bijkomen. En zo heb ik een nacht op de huiskamervloer vooral niet geslapen met een zwaargewonde, maar luid spinnende Yaro tegen mij aan. Die ochtend werd Yaro geopereerd en natuurlijk zat je de hele tijd met een enorm brok in mijn keel of dat allemaal wel goed gaat tot na uren de telefoon gaat..Gelukt..bijgekomen…zit er stoer bij…nachtje hier houden...bladi-bla.. gaat voor de helft langs me heen, maar ik mag op ziekenbezoek!! Dan kom ik bij de dierenarts en alle assistenten vertellen dat zijn oogje zo geweldig mooi is geworden en ook…dat het zo’n geweldige stoere lieve kater is. En natuurlijk schrik ik me weer wezenloos van hoe hij eruit ziet en toch dapper zelf zit te eten van een lepeltje, gevoerd door een assistente. Half gerustgesteld ga ik weer naar huis.
    De volgende ochtend mag ik hem, na veel duidelijke instructies over schoonmaken hechtingen, toedienen pijnstillers, temperatuur opnemen en vooral rust houden en het lampenkapje om, weer meenemen naar huis en elke dag bellen hoe het gaat. Heerlijk natuurlijk, maar Yaro moest in een bench. Niet zo fijn voor een Abessijn die graag bij zijn mens in de buurt wil zijn. Verschillende benches zijn inmiddels geleend van vrienden, kennissen en buren, zodat op elke verdieping er 1 staat en hij s nachts op de slaapkamer kan zijn en ik hem steeds van beneden naar boven en weer terug kan dragen. Natuurlijk heb ik elke dag Erwin gebeld hoe het ging en hij mij ook.
    Het schoonmaken van het oogje..liet Yaro niet door mij doen en om nou onder deze omstandigheden onder grove dwang zoiets te doen, daar beschadig je het vertrouwen van een kat mee, dus om de dag naar de dierenarts waar Yaro zich wel door Edith liet schoonmaken..Inmiddels was Yaro weer lekker op gewicht gekomen met flinke porties biefstukreepjes en rosbiefsliertjes. Na zo’n 2 weken heen en weer voor schoonmaken, kwam ik er achter dat Yaro zich best door mij liet schoonmaken, als het maar met warm water was en hij zelf langs de natte warme washand mocht wrijven met zijn hechtingen. So far…so good…tot ik op een avond ineens een soort blinkende piercing uit zijn onderkin ziet steken!! Ik dacht : nee he! Greep direct de telefoon: Ja Yaro kon de volgende ochtend meteen weer langskomen: wat bleek de pen was door het bot van de onderkaak gebroken., maar de breuken waren nog niet geheeld. Erwin wilde hier even een nacht over nadenken hoe hij een constructie kon bedenken om het kaakbot toch tegen elkaar te krijgen. De volgende ochtend mocht Yaro alweer geopereerd worden: hij kreeg nu 2 pennen en een soort zilverdraad onder zijn tong langs, de hechtingen in zijn oog worden vervangen; Yaro bleek allergisch voor het eerste soort draad en hij moest een paar dagen blijven. Dus zit ik weer met dezelfde brokken in mijn keel te wachten naast de telefoon…die gaat..het gaat goed! Erwin neemt hem voor de zekerheid mee naar huis om hem in de gaten te houden. De volgende ochtend wordt ik gebeld door Erwin die verteld dat het reuze gaat en Yaro al onderweg was om Erwin’s hond onderhanden te nemen. Stiekem ben ik reuze trots op Yaro, niet dat ik iets tegen honden of Erwin heb, in tegendeel, maar het is voor mij een teken dat Yaro zich goed voelt. Elke keer als ik even op ziekenbezoek kom, is Yaro reuze blij me te zien, maar ontzettend teleurgesteld dat hij niet mee mag. Inmiddels heeft hij alle vrouwelijke medewerksters om zijn charmante pootje gewonden en is Erwin onder de indruk van zijn karakter: hij geeft hem een nieuwe naar Sylvester naar Sylvester Stallone; omdat Yaro ondanks dat hij helemaal in elkaar lag steeds weer overeind komt., een vechter is.
    Na een paar dagen mag hij wel mee en begint de hele organisatie van schoonmaken, pijnstillers lampenkapje om enz opnieuw. Wonderbaarlijk hoe makkelijk Yaro zelf eet ondanks die draad onder zijn tong. Gelukkig mag die er na een aantal weken uit en dat is toch weer spannend, maar ook dat gaat weer goed. De pennen moeten in zijn kaak blijven, voorgoed.
    Omdat de plaatsen van de hechtingen nog steeds blijven nawerken, wordt Yaro doorverwezen naar een homeopaat waar hij druppels krijgt voorgeschreven. Dat lijkt allemaal redelijk goed te gaan totdat..er weer ineens een piercing uit 1 van de plekjes steekt! Ja hoor 1 van de pennen komt spontaan naar buiten. Dit was allemaal niet de bedoeling; deze zouden erin moeten blijven zitten! Weer direct in de telefoon geklommen en Yaro mag de volgende ochtend weer terug naar de dierenarts. Ik maak me weer vreselijk ongerust: is het kaakbot nu wel geheel, kan Yaro alweer een operatie wel aan enz. De volgende dag blijkt het kaakbot inmiddels wel geheeld te zijn en worden de pennen eruit gehaald, maar Yaro mag alweer met een lampenkap om. diezelfde dag weer mee naar huis. Drie maanden lang mag hij geen grote brokken vlees of kuikens, waar hij zo dol op is, omdat er toch een klein gaatje van die pen in zijn kaakbot zit dat dan zou kunnen breken door de kracht die er op komt.
    Is Yaro nu bang van de dierenarts? Nou leuk zal geen kat het vinden, maar Yaro heeft er weinig problemen mee en als ik de reiskoffer neerzet, stapt hij zelf in de mand.
    Is Yaro zijn oog mooi geheeld? Geweldig!!! Als hij allebei zijn ogen dicht heeft zie je nauwelijks verschil! Wat een geweldig precisiewerk!
    Is Yaro nu volledig hersteld? Ja afgelopen zaterdag 13 oktober 2012 heeft hij zijn 2E verjaardag gevierd…met zijn eerste kuikentje na drie maanden!
  • Sammy

    Sammy

    Mevrouw Melching

    Diarree

    Sammy kwam bij ons toen hij 10 weken oud was. Toen al had hij last van diarree. Dat ging maar niet over. Heel veel bezoeken aan de dierenarts gebracht, maar telkens zonder resultaat. Vanuit Schagen dan maar de rit naar Heiloo.

    Lees verder
    Sammy kwam bij ons toen hij 10 weken oud was. Toen al had hij last van diarree. Dat ging maar niet over. Heel veel bezoeken aan de dierenarts gebracht, maar telkens zonder resultaat. Vele antibioticakuren en aangepast voer verder, kwamen we uiteindelijk bij Any Animal terecht. We waren teneinde raad. Gelukkig heeft Erwin ons ontzettend goed geholpen. Hij bleek giardia te hebben en is daarvoor gelukkig goed behandeld. Sammy eet nu vers vlees en krijgt ondersteuning dmv probiotica.

    We hebben een totaal andere hond!! Eindelijk geen diarree meer, hij voelt zich veel beter en dat merken we aan alles. Wij zijn ontzettend blij en Sammy al helemaal!

  • Pablo

    Pablo

    Mevr. M. Post

    Buikpijn

    Wat ben ik blij met Erwin en zijn medewerkers! Heb 2 kleine hondjes en de oudste van 9 werd een aantal weken geleden erg ziek. Was op zondag, ben met de hond naar Any Animal gereden en direct geholpen. Ben bang dat mijn hondje het bij een andere dierenarts niet had overleefd, dus er komt nooit meer een ander aan mijn hondjes dan Erwin.

    Lees verder
    Wat ben ik blij met Erwin en zijn medewerkers! Heb 2 kleine hondjes en de oudste van 9 werd een aantal weken geleden erg ziek. Was op zondag, ben met de hond naar Any Animal gereden en direct geholpen. Er is zeer alert gereageerd en stap voor stap konden diagnose en behandeling worden gestart (ontsteking aan de alvleesklier). Kon dag en nacht bellen indien nodig. Mijn hondje is weer helemaal opgeknapt en nu aan zijn 2e jeugd begonnen. Hij gaat trouwens nog steeds kwispelend de kliniek binnen. Ze zijn zeer vriendelijk, hebben hart en liefde voor de dieren, zeer kundig, krijgen van mij alle vertrouwen, topkliniek! Ben bang dat mijn hondje het bij een andere dierenarts niet had overleefd, dus er komt nooit meer een ander aan mijn hondjes dan Erwin.
  • Jazzy

    Jazzy

    Mw. Buitenwerf

    Pancreatitis

    Mijn hond was bij de vorige dierenarts "uitbehandeld". Diagnose: pancreatitis. Behandelplan: voor altijd op een dieetvoer en af en toe een bloedcontrole om te kijken of de leverwaarde omlaag zou gaan.

    Lees verder
    Mijn hond was bij de vorige dierenarts "uitbehandeld". Diagnose: pancreatitis. Behandelplan: voor altijd op een dieetvoer en af en toe een bloedcontrole om te kijken of de leverwaarde omlaag zou gaan. In het begin ging het goed en de waarde daalde van 1100 naar 600. Dit was echt van korte duur en een paar maanden later was het opnieuw gestegen naar 800. Door een kennis gewezen op de Sterkliniek in Heiloo en daar een afspraak gemaakt. Er ging een wereld voor ons open. Alles werd door de dierenarts heel precies en in begrijpelijke taal uitgelegd. Ons hondje werd opnieuw op dieetvoer gezet. Dit keer een ander product. Een product wat door de dierenarts zelf is ontwikkeld. Wij dachten.....dat zal dan wel een stuk duurder zijn. Tot onze verbazing was dit niet het geval. We hebben nu een product waar onze hond het geweldig op doet....waar zij elke keer met veel smaak aan begint. Vorige maand is haar bloed opnieuw onderzocht. De waarde zat iets boven de 600...dus een mooi resultaat. De dierenarts heeft inmiddels haar gebit gesaneerd. Dat durfde de vorige dierenarts niet aan i.v.m het gevaar wat ons hondje zou lopen tijdens de operatie. Erwin van Gijtenbeek is de naam van deze geweldige dierenarts. Wat een bevlogen en fijne man! Wat een kennis!! Ik raad deze dierenarts iedereen aan!!
  • Max

    Max

    Mw. Bijkerk-Postma

    Verlamming

    Mijn kat Max was halfzijdig verlamd door trombose. Hij kon vanaf zijn middel niets meer.

    Lees verder
    Mijn kat Max was halfzijdig verlamd door trombose. Hij kon vanaf zijn middel niets meer. Ik zag zijn toekomst zeer somber in en wilde het bijna opgeven. Gelukkig bleek ik ongelijk te hebben en heeft mijn kat het prima gered dankzij de juiste behandelingen en Osteopathie . Blij blij !
  • Rudy

    Rudy

    Mw. van Deudekom-van der Schaaf

    Voedselallergie

    Na 3 dierenartsen die voedselallergie constateerde bij onze witte herder zijn we bij jullie terecht gekomen. Nu een half jaar verder is hij helemaal van zijn jeuk en open plekken af en dat allemaal zonder medicijnen! Top!

    Lees verder
    Na 3 dierenartsen die voedselallergie constateerde bij onze witte herder zijn we bij jullie terecht gekomen. Nu een half jaar verder is hij helemaal van zijn jeuk en open plekken af en dat allemaal zonder medicijnen! Top!
  • Pip

    Pip

    Mw. de Jong

    Operatie Sterilisatie teef

    Een liefdevolle dierenarts praktijk, met het hart op de goede plaats. Fantastisch geholpen met de sterilisatie van onze Pip. Ik stond er bij en keek er naar ( door het raam)

    Lees verder
    Fantastisch geholpen met de sterilisatie van onze Pip. Ik stond er bij en keek er naar ( door het raam) Zelfs bij onze Pip mogen staan en opletten wanneer ze weer zelfstandig ging ademen. Wat een heerlijk gevoel was dat. ( en opluchting) Na de operatie was Pip snel de de ouwe. Wat zijn we goed behandeld, alle tijd, alle rust, erg vriendelijk.
  • Tonja

    Tonja

    Mw. Mantel

    Maag-darm klachten

    Tonja had problemen gekregen met haar maag. De reguliere arts gaf antibiotica en pijnstillers, waarschijnlijk een virus want dat heerste. Gelukkig vertrouwde ik het niet en ging naar deze dierenarts.

    Lees verder
    Tonja had problemen gekregen met haar maag. De reguliere arts gaf antibiotica en pijnstillers, waarschijnlijk een virus want dat heerste. Gelukkig vertrouwde ik het niet en ging naar deze dierenarts. Dank zij hem kon Tonja de obstakels op een veilige en pijnloze manier uitpoepen zonder haar darm verder te beschadigen. Vandaag, 2 weken verder, poepte Tonja gelukkig voor het eerst weer helemaal normaal. Ik ben zeer geïnteresseerd in de orthomoleculaire geneeskunde en voedingswijze geworden zowel voor dier en mens. Een kliniek die de tijd neemt voor het dier en het baasje en dat alles zonder stress.
  • Fluitje

    Fluitje

    Mw. Honnebier

    Ondervoed/ziek

    Na twee nierkatten bij een andere dierenarts wilde ik voor mijn derde kat graag terecht bij een dierenarts met een keuze voor een behandeling op meer natuurlijke basis. Bij Any Animal kreeg ik voor het eerst te horen dat een opvoeding volledig op rauw voer mogelijk was en wat de voordelen daarvan waren.

    Lees verder
    Na twee nierkatten bij een andere dierenarts wilde ik voor mijn derde kat graag terecht bij een dierenarts met een keuze voor een behandeling op meer natuurlijke basis. Bij Any Animal kreeg ik voor het eerst te horen dat een opvoeding volledig op rauw voer mogelijk was en wat de voordelen daarvan waren. Mijn kat was een ondervoede wat ziekelijke straatzwerver toen hij bij mij in huis kwam. Al na drie weken op rauwvoer en langzaam wennen aan zelfs kippennekken en hazekarkassen, wat kruiden en visolie veranderde hij in een prachtige kat met een glanzende vacht, hij kreeg weer lekker dons in zn oren, zn ogen verkleurden van een ziekelijke bruingele kleur naar een prachtige heldere groene kleur en zn gebit knapte zienderogen op. Zijn gewicht werd ook zoals het hoorde te zijn, nl dat van een stoere eenjarige kater met een mooie slanke panterachtige lijn. Onze kat heeft alleen wat last van een droog oogje af en toe, daar zijn we goed voor doorverwezen en een goede nabehandeling kon via Anyanimal plaatsvinden. We zijn erg blij dat we het advies met rauwvoer hebben opgevolgd, onze kat is kerngezond en ziet er prachtig uit. We krijgen er veel complimenten over van buren die soms een beetje jaloers hun eigen (brokken) kat met onze gezonde tijger vergelijken!
  • Tibetaanse Terrier

    Tibetaanse Terrier

    Joke

    Langdurig aan de diarree

    Prima kliniek waar het dier op de eerste plaats komt. Mijn Tibetaanse Terrier was al een tijdlang aan de diarree en de reguliere dierenarts kon niets vinden. Bij Any Animal werd ruim de tijd genomen voor het consult en binnen vrij korte tijd werd duidelijk dat mijn hond...

    Lees verder
    Mijn Tibetaanse Terrier was al een tijdlang aan de diarree en de reguliere dierenarts kon niets vinden. Bij Any Animal werd ruim de tijd genomen voor het consult en binnen vrij korte tijd werd duidelijk dat mijn hond een leaky gut had als gevolg van een overgevoeligheid voor granen. Voor alle zekerheid werden (na mijn toestemming) ook aanvullende onderzoeken gedaan om andere aandoeningen uit te sluiten. Duidelijke uitleg gehad en meteen behandeling gestart. Mijn TT zit nu weer lekker in zijn vel en heeft weer mooie ontlasting.
  • Pablo

    Pablo

    Mw. Post

    Erg ziek

    Heel erg veel vertrouwen in deze kliniek. Wat ben ik blij met Erwin en zijn medewerkers! Heb 2 kleine hondjes en de oudste van 9 werd een aantal weken geleden erg ziek. Was op zondag, ben met de hond naar Any Animal gereden en direct geholpen.

    Lees verder
    Wat ben ik blij met Erwin en zijn medewerkers! Heb 2 kleine hondjes en de oudste van 9 werd een aantal weken geleden erg ziek. Was op zondag, ben met de hond naar Any Animal gereden en direct geholpen. Er is zeer alert gereageerd en stap voor stap konden diagnose en behandeling worden gestart (ontsteking aan de alvleesklier). Kon dag en nacht bellen indien nodig. Mijn hondje is weer helemaal opgeknapt en nu aan zijn 2e jeugd begonnen. Hij gaat trouwens nog steeds kwispelend de kliniek binnen. Ze zijn zeer vriendelijk, hebben hart en liefde voor de dieren, zeer kundig, krijgen van mij alle vertrouwen, topkliniek! Ben bang dat mijn hondje het bij een andere dierenarts niet had overleefd, dus er komt nooit meer een ander aan mijn hondjes dan Erwin.

Wij zijn trots op onze kliniek!

Neem gerust hieronder een kijkje door de kliniek. Op deze manier kunt u rond kijken zonder dat u hier voor langs hoeft te komen. Wilt u contact met ons opnemen of online een afspraak maken. Dat kun u dat hier doen.

×

Reactie formulier

Hier een beschrijving
×