Evolutionaire geneeskunde

Wat is evolutionaire geneeskunde?

Evolutionaire geneeskunde is de geneeskunde die zich bezighoudt met chronische ziekten bij mensen. Dr. E. van Gijtenbeek is aangesloten bij de MBOG lidcode 777 AL , AGB code  90/045995  en behandelt mensen op het gebied van chronische ziekten.

De huidige maatschappij vergt veel van ons. Deadlines, veel afspraken, lange werktijden, tekort aan beweging, onrechtmatigheden in de voeding, verkeerde voeding, teveel aan voeding en zo nog veel meer zaken die ons uit evenwicht kunnen brengen. Als deze onevenwichtigheden lang voortduren kan ons lichaam hier last van krijgen.

Deze last uit zich uiteindelijk in een continu moe gevoel, een opgeblazen gevoel, slecht slapen, buikklachten en eczeem. Wordt de oorzaak van de klachten niet opgelost dan kan het op termijn uitlopen op ernstigere ziekten. Het lichaam is dan ontregeld door de omstandigheden.

Ons lichaam is de laatste tienduizenden jaren niet verder geëvolueerd. Wij mensen hebben de omgeving, zeker de laatste honderd jaar, in een enorm snel tempo drastisch veranderd. Ons lichaam is daar niet op aangepast. Ons lichaam heeft moeite deze veranderingen te volgen.

Therapeut en dierenarts E. van Gijtenbeek gaat samen met u op zoek naar werkingsmechanismen in uw lichaam die uit de pas lopen met de omstandigheden. E. van Gijtenbeek legt u uit hoe u deze werkingsmechanismen kunt herstellen. Dit herstel leidt tot het verdwijnen van uw klachten. Het herstel vindt plaats op het gebied van beweging, gedrag en voeding. Tevens doen wij onderzoek met het laboratorium RP Analytics op het gebied van de afweer van de darm. Dit onderzoek kan enorm verhelderend zijn en een goede indicatie geven hoever u gevorderd bent.

Schermafbeelding 2015-03-06 om 12.36.12

Niets in de geneeskunde heeft zin, behalve in het licht van de evolutie. (Theodosius Dobzhansky, Amerikaans geneticus, entomoloog, evolutiebioloog.)

 

Wij zijn trots op onze kliniek!

Neem gerust hieronder een kijkje door de kliniek. Op deze manier kunt u rond kijken zonder dat u hier voor langs hoeft te komen. Wilt u contact met ons opnemen of online een afspraak maken. Dat kun u dat hier doen.

×

Reactie formulier

Hier een beschrijving
×