Nieuws Video series

Nieuw middel tegen epilepsie.

hond

Epilepsie is een vervelende aandoening die de hond en eigenaar  enorm kunnen belasten. Naast de traditionele middelen is er nu een nieuw middel beschikbaar. Het middel heet “Pexion”.

Pexion geeft een enorme daling in de traditionele bijwerkingen als:

  1. Sedatie
  2. Polydipsie (veel drinken)
  3. Polyfagie  (veel eten)
  4. Moe en lusteloos

Pexion verhoogt de gevoeligheid van de hersencellen voor GABA. GABA heeft een onderdrukkende activiteit in de hersencellen, zodat epilepsie onder controle gehouden kan worden.

Pexion is verkrijgbaar in onze dierenartsenpraktijk.

Onderstaande link van dierenarts specialist P.J.J. Mandigers (1) geeft meer informatie over epilepsie.

Epilepsie Paul Mandigers artikel

(1)

a Dierenarts-specialist Interne Geneeskunde Gezelschapsdieren bij het Veterinair Specialistisch Centrum “De Wagenrenk”, Keijenbergseweg 18, 6705 BN Wageningen en toegevoegd onderzoeker Hoofdafdeling Geneeskunde voor Gezelschapsdieren Universiteit Utrecht.

De auteur is Europees Veterinair Specialist en is geregistreerd als specialist Interne Geneeskunde van de KNMvD en is geregistreerd als specialist Veterinaire Neurologie.

 

One response to “Nieuw middel tegen epilepsie.

  1. Onze kat had de laatste tijd 4 heftige aanvallen per dag, da stelde via bloedonderzoek lever en nierfalen vast. We hebben gekozen voor dit middel zodat onze kat, bijna 16 jaar, nog een tijdje mee kan. We gebruiken het nu 3 dagen en het gaat goed, geen aanvallen.

Comments are closed.