Röntgenfoto’s:
In onze praktijk werken wij met digitale röntgen. Dit heeft als voordeel dat de beelden direct te zien zijn en wij zo sneller uw huisdier kunnen helpen. Röntgen is een mooie techniek om allerlei afwijkingen aan botten vast te stellen. Ook kan het gebruikt worden als uw huisdier verdacht wordt van het hebben van een longafwijking, inwendig letsel na een ongeval, of het eten van een vreemd voorwerp. Tevens is het mogelijk om het aantal pups of kittens bij een drachtig dier te bepalen.

Vaak maken we de opnames zonder verdoving. Als uw dier pijn van een verwonding heeft of de houding van uw dier voor een specifieke opname is te lastig, dan zullen we kiezen voor een lichte verdoving (roesje). Alles om uw dier het zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Echografie:
Echografie werkt met geluidsgolven en is niet schadelijk. Deze geluidsgolven worden uw huisdier ingestuurd, weerkaatsen en worden dan weer opgevangen. De weerkaatste geluidsgolven worden door het echoapparaat omgezet in een beeld. Op deze manier kan bijvoorbeeld dracht, veranderingen in organen of letsels worden vastgesteld.

In het merendeel van de gevallen kan de echo zonder verdoving plaatsvinden. De haren zullen plaatselijk geschoren worden, zodat de geluidsgolven goed het dier inkomen en een mooi beeld opleveren.