kPNI staat voor “klinische Psycho-Neuro-Immunologie” en wordt toegepast bij chronische ziektes.

Chronische ziektes ontstaan door een niet correct functionerend lichaamseigen werkingsmechanisme. Jarenlang zal het lichaam van uw dier daarom compensatiemechanismen ontwikkelen om niet ziek te worden. Als dit echter te lang duurt zal het eindigen in een chronische ziekte. Door middel van kPNI kan de oorzaak waarom het werkingsmechanisme niet meer correct functioneert worden achterhaald.

Wanneer komt uw dier in aanmerking voor een kPNI-consult:

  • Als uw dier een chronische ziekte heeft en de reguliere methode niet helpt.
  • Als de chronische ziekte alleen onder controle te houden is met medicatie.

Consult

Een kPNI-consult duurt een half uur. In dit consult zullen we door middel van een zeer uitgebreide anamnese gaan achterhalen wat allemaal vanaf de geboorte van uw dier tot aan nu heeft plaatsgevonden. De gedrags-, bewegings- en voedingspatronen worden in kaart gebracht.

Aan de hand van deze anamnese komen we erachter welk werkingsmechanisme niet meer werkt. Door middel van veranderingen in bijvoorbeeld voer, voermethode, beweging en/of stressfactoren kan het werkingsmechanisme in het dier weer volledig functioneren. Vaak zijn daar in het begin supplementen voor nodig om het herstel in werking te zetten. Maar het resultaat is in vele gevallen blijdschap voor dier en eigenaar.

Ook behandelt Erwin van Gijtenbeek als therapeut mensen op kPNI gebied. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?