Etherische oliën zijn overal. In je favoriete cosmeticaproducten, kaarsen en zelfs huishoudelijke schoonmaakmiddelen. En hoewel deze oliën een geweldige niet-toxische toevoeging zijn aan persoonlijke hygiëne en geurende goederen, zijn ze veel meer dan dat. In feite kunnen ze een zeer krachtige gezondheidsbooster zijn voor dieren en mensen. Zijn alle essentieel oliën wel werkzaam. Daar kom ik later op.

Essentiële oliën zijn organische verbindingen die direct worden geëxtraheerd uit de wortel, zaad, schors, blad, bloem of vrucht van een plant of boom. Het eindproduct is zeer geconcentreerd. Het bevat de krachtigste genezende stoffen van een plant. Die therapeutische stoffen beschermen de plant onder andere tegen ongedierte, beschermen het tegen een agressieve omgeving en helpen het zich aan zijn omgeving aan te passen. Daarnaast zijn het de groeihormonen van een plant. Een essentiële olie bevat dus levenskracht.

Om je een idee te geven van hoe geconcentreerd deze oliën zijn, heb je ongeveer 220 pond lavendelbloemen nodig om slechts één pond essentiële olie van lavendel te maken.

Al meer dan 5000 jaar worden etherische oliën gebruikt voor medicinale doeleinden, cosmetica en parfums. Lang voordat de westerse mens begon met het beoefenen van aromatherapie, werden oliën gebruikt door de Joden, Chinezen, Indiërs, Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Tegenwoordig zijn er veel mensen die dagelijks de helende kracht van etherische oliën ontdekken.

De essentiële oliën van Young Living hebben het “Seed to Seal” principe. Ze gebruiken hun eigen zaden en het gehele proces staat onder hun controle tot en met het eindproduct.. Zelfs laten ze zich controleren door door externe laboratoria op de kwaliteit van hun productie en producten. Hier valt en staat de kwaliteit van een essentiële olie mee. De plaats op aarde waar de plant groeit, de biologische aard van de groei, de destillatie tot het inpakken van de olie in de flacons bepalen of een essentiële olie uiteindelijk ook werkzaam is. De oliën van Young living zijn werkzaam.

Ik gebruik de oliën van Young Living dagelijks in mijn kliniek als ondersteuning in de veterinaire zorg en ook om mijn klanten zelf te helpen naast dat het voor mij privé een levenswijze is geworden. Met een goede basiskennis van hun voordelen en gebruik, kun je de oliën van Young Living inzetten om aandoeningen aan te pakken die je in het verleden zou hebben geprobeerd aan te pakken met andere methoden.

Dierenartsen kunnen hun kennis en ervaring nog breder inzetten bij gebruik van essentiële oliën.  Een voorbeeld is in plaats van antibiotica de Thieves van Young Living in te zetten bij knaagdieren en konijnen. Zo voorkomen we de vervelende bijwerkingen van de antibiotica bij deze dieren.

De essentiële oliën hebben een grote range van werkzaamheid die we in onze kliniek met succes inzetten.