Uw dier is een dierbaar deelgenoot van uw leven en jullie delen lief en leed. Een overlijden is iets waar u liever niet aan wilt denken. Het is een zware beslissing om definitief afscheid van uw dier te nemen. Veel dieren worden steeds ouder door de voortschrijdende veterinaire zorg die geboden wordt. Het uit zichzelf overlijden is zeldzaam geworden.

Euthanasie doen wij het liefste bij u thuis. Uw dier is daar immers in de meest vertrouwde omgeving. De dierenarts zal eerst een prikje geven met een slaapmiddel zodat uw dier rustig onder volledige narcose raakt. U heeft zo de gelegenheid om rustig afscheid te nemen.

Na uw toezegging zal de dierenarts de laatste injectie geven zodat uw dier inslaapt zonder dat hij of zij er iets van merkt.

Het is mogelijk uw huisdier te laten begraven of cremeren. De crematoria die wij adviseren bieden twee mogelijkheden; individuele crematie of gezamenlijk (met meerdere dieren tegelijk). Bij individuele crematie kunt u de as van uw geliefde dier meekrijgen. U heeft met de as van uw dier vele mogelijkheden om uw dier te gedenken. Uiteraard kunt u uw eigen persoonlijke wensen kenbaar maken. Het gaat ons immers om u en uw dier.

Het vervoer naar het crematorium kunt u zelf doen, maar kan ook door ons verzorgd worden.