Je kunt voor het vaccineren bij ons terecht met je hond, kat en konijn. Voor iedere vaccinatie word je dier klinisch onderzocht of het gezond is om gevaccineerd te worden. Dit onderzoek is onderdeel van de vaccinatie. Blijkt tijdens het klinisch onderzoek dat het dier niet gezond is, dan wordt je dier niet gevaccineerd. Het immuunsysteem is dan namelijk bezig met het herstel van de betreffende aandoening. Een vaccinatie zou het immuunsysteem dan enkel kunnen verstoren.Wij vaccineren ook op maat. Dat houdt in dat we nagaan wat de geschiedenis is van je dier en of het daadwerkelijk nodig is, zodat we niet onnodig het systeem van het dier belasten. Als de tijd weer aanbreekt voor een herhaling van de vaccinatie dan sturen wij je een herinnering per post.

Titerbepaling
In plaats van vaccineren kun je bij ons in de praktijk ook de titer laten bepalen. Een titerbepaling wil zeggen dat er door middel van bloeddruppel bekeken wordt of er nog genoeg antistoffen in je dier aanwezig zijn. Zijn de antistoffen in voldoende mate aanwezig, dan is vaccineren niet nodig en wordt een onnodige belasting van het immuunsysteem voorkomen.

Wij kunnen in de kliniek bij je kat en hond betrouwbaar titeren op:

  • Hepatitis Contagiosa Canis ( hond)
  • Parvo (hond)
  • Hondenziekte. (hond)
  • Panleukepenie (kat)
  • Calici (kat)
  • Herpes (kat)

Voor een titerbepaling kun je op afspraak terecht bij onze paraveterinairs . De uitslag kan dan binnen een half uur bekend zijn (zonder tussenkomst van laboratorium).

N.b.: Omdat wij eigenaren graag willen motiveren om voor een titerbepaling te kiezen, hebben wij iedere tiende van de maand een titer-kortingsactie. De uitslag wordt aan het einde van de dag via de mail naar u toegestuurd. Let wel op dat ook hier alle titer bepalingen op afspraak gaan.