U kunt voor het vaccineren bij ons terecht met uw hond, kat en konijn. Voor iedere vaccinatie wordt uw dier klinisch onderzocht of het gezond is om gevaccineerd te worden. Dit onderzoek is onderdeel van de vaccinatie. Blijkt tijdens het klinisch onderzoek dat het dier niet gezond is, dan wordt er niet gevaccineerd. Het immuunsysteem is dan namelijk bezig met het herstel van de betreffende aandoening. Een vaccinatie zou het immuunsysteem dan enkel kunnen verstoren.

Wij vaccineren ook op maat. Dat houdt in dat we nagaan wat de geschiedenis is van het dier en of het daadwerkelijk nodig is, zodat we niet onnodig het systeem van het dier belasten. Als de tijd weer aanbreekt voor een herhaling van de vaccinatie dan sturen wij altijd een herinnering per post.

Titerbepaling
In plaats van vaccineren kunt u bij ons in de praktijk ook de titer laten bepalen. Een titerbepaling wil zeggen dat er door middel van bloedonderzoek bekeken wordt of er nog genoeg antistoffen in het dier aanwezig zijn. Zijn de antistoffen in voldoende mate aanwezig, dan is vaccineren niet nodig en wordt een onnodige belasting van het immuunsysteem voorkomen.

Wij kunnen in de kliniek alleen honden betrouwbaar titeren op:

  • Hepatitis Contagiosa Canis
  • Parvo
  • Hondenziekte.

Alle overige ziektes gaan via het laboratorium.

Voor een titerbepaling kunt u op afspraak terecht bij de assistente. De uitslag kan dan binnen een half uur bekend zijn (zonder tussenkomst van laboratorium).

N.b.: Omdat wij eigenaren graag willen motiveren om voor een titerbepaling te kiezen, hebben wij iedere tiende van de maand een titer-kortingsactie. De uitslag wordt aan het einde van de dag via de mail naar u toegestuurd.