Nieuws Video series

Groeipijn bij honden is normaal ??????

Groeipijnen bij jonge honden.

Groeipijnen kunnen in de jonge jaren van een hond voorkomen. Een pijnlijke ziekte voor jonge honden. Ze zijn kreupel, komen niet graag in beweging en kunnen zelfs chagrijnig zijn.

Ze worden veelal behandeld met rust en pijnstillers. Uiteindelijk vindt het lichaam van de hond de oplossing en na een paar maanden verdwijnen de klachten. Soms kan het verder ontaarden en kunnen er losse botstukjes in gewrichten ontstaan.

Maar wat is nu werkelijk de oorzaak?

De oorzaak is het suiker dat in brok voorkomt en de wijze van voeren.

Doordat de hond frequent brokvoeding krijgt, krijgt de hond ook frequent suikers naar binnen. Brok bestaat immers uit granen. Granen bevatten veel zetmeel en dit zijn suikers.

Die suikers zijn snelle energieleveranciers voor de hond. Daardoor zullen vele insuline pieken ontstaan. Veel energie om de groei in te zetten is dus op deze wijze aanwezig. Zo zal het bot sneller groeien dan dat de bloedvaten in het bot groeien. In bepaalde plaatsten, vooral in de lange pijpbeenderen zullen zo plaatsen komen waar weinig bloed, dus ook weinig zuurstof is. Anoxie genaamd. Zuurstoftekort doet pijn.

Suiker is dus DE REDEN van botpijn.

Door de suikers worden enorme hoeveelheden insuline door de alvleesklier in het bloed uitgescheiden. Zoveel dat de lever de overtollige hoeveelheid omzet in “insuline like growth factor”. Dus insuline wordt omgezet in een groeihormoon. Nog meer groei dus. Groei van alle cellen in het lichaam, echter weinig differentiatie van cellen. Dus ook meer kans op tumoren.

Om dit alles te voorkomen is het van belang dat u evolutionair gaat voeren. Voeren zoals de natuur bedoelt en begrijpt. Het DNA van uw hond is voor 98,9 % gelijk aan die van een wolf dus rauwe voeding zonder granen (rijst) is van levensbelang.

Onze voeding, door ons ontwikkelt, CarniVoer bevat geen suikers en conserveringsmiddelen.

Rauwe voeding voorkomt en bestrijdt groeipijnen en zorgt voor een rustige gelijkmatige groei. Uw hond zal evenwichtig uitgroeien en bereikt de maximale grootte op vierjarige leeftijd.

Voor verdere vragen staan we u graag te woord. Tel.: 072 -5339336.