Nieuws Video series

Vlooien bij de hond, kat en de mens.

 

Vlooien zijn ectoparasieten. Ze komen dus op de huid voor. Ze leven van huidschilfers en bloed van de hond en kat. Het bloed hebben ze nodig om hun eieren te produceren en het is eten voor de vlo.

Vlooien planten zich parthenogenetisch voort. Het zijn dus allemaal vrouwen. Ze produceren zeer veel eitjes per dag. Ze gaan van ei naar larve naar pop en zo naar volwassen individu. Vlooien komen vandaag de dag het gehele jaar voor. De temperatuur neemt toe en we leven in een vochtig land en het is dichtbevolkt. Ideaal voor een vlo!!

 

Tijdens hun beet kunnen ze allerlei infecties overdragen als de typhus, yersinia pestis, lintwormen en myxomatose.Indien er veel vlooien zijn kan de besmetting overgaan op de mens.

Van belang is een goede strategie uit te kiezen om de vlo te bestrijden.

Een werkzaam vlooienmiddel blijft en is een middel bij de dierenarts verkrijgbaar. Een druppel in de nek is de beste optie. Dit moet consequent bij al uw huisdieren gebeuren en zorg verder voor een goede hygiëne thuis.