Nieuws Video series

De alvleesklier. (Pancreas)

DE PANCREAS / ALVLEESKLIER

Pancreas

De pancreas is een zeer belangrijk orgaan in het lichaam. Eén van de vele dingen wat aangemaakt worden vanuit de pancreas is insuline. Tegenwoordig brengen we insuline in verband met suikers en koolhydraten wat in grote hoeveelheden in de huidige voeding vertegenwoordigd is. Insuline resistentie en diabetes type I zijn twee ziekten die steeds vaker voorkomen ook bij onze dieren, helaas.

Maar waarvoor is insuline nu eigenlijk?
Voordat akkerbouw begon en de inname van geraffineerde koolhydraten toenam, kon insuline zijn werk doen waarvoor evolutie de vorming van insuline bedoeld heeft namelijk het herstel hormoon van de pancreas zelf.

De pancreas geeft verteringsenzymen af om voedseldeeltjes in kleine stukjes te maken zodat deze kunnen worden opgenomen. Helaas werken deze verteringsenzymen ook op de alvleesklier zelf in en wordt bij ieder voeding die onze huisdieren eten de alvleesklier zelf een klein beetje beschadigd door zijn eigen gevormde verteringsenzymen. Dan komt de insuline om de hoek deze herstelt de beschadigingen die de alvleesklier zelf heeft opgelopen. Wat zit de natuur nog super mooi in elkaar.

Wat doen wij tegenwoordig?
We geven meerdere voedingen op een dag en vaak bevatten die voedingen te veel koolhydraten. De alvleesklier krijgt niet genoeg rust om zichzelf te kunnen herstellen met de eigen gevormde insuline. Daarnaast is de insuline nodig om de suikerspiegels in toom te houden omdat suikerspiegels die veel te hoog of te laag zijn schadelijk zijn voor de hond of kat.

Pancreas-mix van CarniVoer waneer inzetbaar?
Natuurlijk bij dieren waar EPI gediagnosticeerd is. Maar er is een nog veel grotere groep honden die met de pancreas-mix van CarniVoer geholpen kunnen worden namelijk dieren die niet echt ziek zijn maar onverklaarbare ziekteverschijnselen hebben, dieren die onderzocht zijn en geen afwijkingen en/of parasitaire besmettingen hebben of gewoon niet lekker in hun vel zitten en de ontlasting niet consequent stevig is.
Grote kans dat de alvleesklier wat uitgeput is of beschadigd door eigen enzymen en geen herstel kans krijgt. Voor deze dieren kan het tijdelijk geven van CarniVoer pancreas-mix een enorme verbetering in gezondheid geven omdat onze pancreas-mix de alvleesklier ontlast en deze de tijd krijgt om te herstellen.