Nieuws Video series

Wat doen we bij een vaccinatie ?

Een hond of kat laten vaccineren is preventieve geneeskunde. Een vaccinatie bouwt antistoffen op in een hond of kat om zo te voorkomen dat een infectieziekte ontstaat en mocht deze toch ontstaan dat het ziekteproces milder verloopt.

Veel vaccinaties werken langer dan een jaar qua bescherming maar bepaalde vaccins werken korter dan verwacht. In onze praktijk bieden wij de mogelijkheid om een antistof bepaling te laten doen. M.a.w. hoe goed is uw hond of kat nog beschermd door het vaccin ? We nemen een druppel bloed en doen deze in een specifieke test. In een half uur tonen wij de concentratie antistoffen aan en dus het beschermingsniveau van uw hond of kat tegen virussen.

Voordat wij een vaccin toedienen controleren wij de gezondheidstoestand van uw hond of kat.

We inspecteren de ogen of er afwijkingen zijn. Het gebit op parodontitis. De keel lymfeklieren, de oren, de boeglymfeklieren, het hart en de longen, de buikorganen worden nagevoeld. Daarnaast bekijken we de vacht op de aanwezigheid van parasieten en mogelijke wondjes. Van belang is dat uw hond of kat geen sluimerende infecties heeft. Een vaccinatie is dan niet verstandig gezien dat het afweerstelsel nog meer belast en mogelijk uw hond of kat ziek kan maken. Dus vaccineren in een dier dat een infectie heeft is een kunstfout. Door een gedegen klinisch onderzoek kunnen we het risico daarop tot het uiterste beperken.

 

Voor meer informatie verwijs ik u naar https://anyanimal.nl/wat-doen-wij/dierenarts/#vaccinatie