Nieuws Video series

Ontlastingsonderzoek op wormen

Ontwormen, is dit nodig?

Onze huis dieren kunnen verschillende wormen krijgen, onder andere de spoelwormen, lintworm, hartworm en longworm. Deze wormen krijgt een dier in zijn lichaam via de bek als een eitje, dat zich verder in het lichaam ontwikkelt tot volwassen worm. Omdat de wormen zolang ze leven niet uit het lichaam komen, is het lastig om te ontdekken dat uw hond wormen heeft. Eitjes van de wormen zijn namelijk niet met het blote oog te zien, dus hoewel de ontlasting er goed uitziet kan deze vol wormeieren zitten!

Het is dus zeker belangrijk om regelmatig een wormbesmetting te controleren. Dit kan op twee manier: u kunt een anti-wormen middel geven om een eventuele worminfectie direct te bestrijden. Als uw hond of kat daadwerkelijk besmet was met wormen ziet u deze binnen 48 uur in de ontlasting. Het zal echter ook regelmatig gebeuren dat u uw huisdier ontwormt zonder dat hij wormen heeft.
Om te voorkomen dat u onnodig wormmiddelen geeft, kunt u ook kiezen voor een ontlastingsonderzoek. De ontlasting van uw huisdieren wordt in de praktijk onderzocht en u ontvangt dezelfde dag nog de uitslag. Alleen als er daadwerkelijk wormeieren gezien zijn geeft u een wormtablet.

Het inleveren van wat ontlasting en dit preventief te laten onderzoeken in onze kliniek, is voor veel eigenaren goedkoper dan het kopen van een ontwormmiddel voor hun dier.

We willen graag preventief onderzoek stimuleren in plaats van dieren onnodig te belasten met ontwormmiddelen. Maar ook dat eigenaren de verantwoording nemen dat hun dier geen gevaar vormt voor de omgeving doordat het dier gecontroleerd wordt op het wel of niet hebben van wormen.

U kunt een speciaal potje om de ontlasting mee op te vangen krijgen in onze kliniek. Dit zit bij de prijs van het ontlastingsonderzoek inbegrepen.
Natuurlijk mag u ook ontlasting in een eigen potje of bakje inleveren. U rekent dan het bedrag bij het afleveren af.

KORTING BIJ MEERDERE TESTEN!
1 test = €15,-
2-5 testen = €13,50 per test
6-10 testen = €12,50 per test
meer dan 10 testen = €11,50 per test