Nieuws Video series

Dierenarts Ilse Schipper terug van verlof

Onze dierenarts Ilse is terug van zwangerschapsverlof. We zijn erg blij dat ze weer terug is. En vele klanten met ons: er kunnen namelijk ook weer acupunctuur afspraken gemaakt worden!

“Na een paar maanden met zwangerschapsverlof te zijn geweest, ben ik weer terug in de kliniek! Voorlopig werk ik op de maandag- en de woensdagmiddagen, in de toekomst komen de vrijdagmiddagen erbij.

Op 20 september ben ik bevallen van een wolk van een zoon, Wolf genaamd. Het gaat hartstikke goed met hem en hij groeit als kool.
Naast dat ik een trotse moeder ben geworden, heb ik in november mijn examens acupunctuur van de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS) gedaan en behaald met een 9,5!

Waar kan acupunctuur nu eigenlijk voor ingezet worden? Een betere vraag zou wellicht zijn: waarvoor eigenlijk niet? Uiteraard werkt het zeer goed bij diverse aandoeningen van het bewegingsstelsel en zenuwstelsel. Daarnaast is het enorm zinvol om in te zetten bij diverse pijnklachten, epilepsie, chronische blaasproblemen, maag-darmklachten en astmatische bronchitis. Het geeft veel ondersteuning bij oorontstekingen, wonden, oogaandoeningen, hartaandoeningen, gedragsproblemen en sommige huidaandoeningen. Ook na een operatie of gebitsbehandeling doet acupunctuur veel in de pijnstilling en de wondgenezing. De wondgenezing wordt er door verbeterd, evenals de afvoer van de narcosemiddelen uit het lichaam. Wat veel mensen niet weten is dat acupunctuur ook super werkt bij acute interne aandoeningen, zoals acuut nierfalen, acute bloederige diarree of shock. Ik heb zelfs een keer een kat gereanimeerd met mijn naalden! Tja, ik kan mijn lijstje oneindig lang maken….”

Acute aandoeningen zijn meestal met 2 tot 3 behandelingen onder controle, chronische aandoeningen vragen meer behandelingen en tijd.
Wees dus welkom met uw hond, kat, konijn en knaagdier voor een acupunctuurbehandeling! Mocht u twijfelen of acupunctuur iets kan doen voor uw dier, dan kunt u altijd even contact opnemen met ons voor overleg.

foto van Dierenartsenpraktijk Any Animal.


Op de foto een operatie patiëntje na de chirurgische ingreep: direct acupunctuur voor de wondgenezing.