Nieuws Video series

Het koelen van je hond op een warme dag.

Verkoeling voor je hond

In Nederland kan het plots warm en vochtig zijn. Iedereen kan daar last van hebben en het maakt jezelf en je hond sloom. Je hond kan slecht zijn of haar warmte kwijt. Enkel door zweten op hun voetzolen en door te hijgen.

Het hijgen helpt niet veel, gezien de luchtvochtigheid in Nederland hoog is. Je hond moet namelijk het vocht in zijn of haar luchtwegen verdampen. Dat geeft de afkoeling. Als de luchtvochtigheid hoog is kan je hond dit slecht realiseren.

Om je hond te helpen met afkoelen kun je veel doen. Een zwembad in de tuin is al goed. Verder kun je een spray maken. Neem een 200 ml spray fles van glas of metaal. Doe daar 15 druppels peppermint in en vul de fles af met water. De fles goed schudden en spray je hond regelmatig in.

Gebruik de spray niet als je hond in de zon ligt of loopt. Dat kan fotosensibilisatie geven. Probeer de spray altijd eerst even uit op een klein deel van de huid of je hond niet allergisch is. Pas op bij naakthonden. De spray komt daar direct op de huid. De ogen, neus en mond altijd vermijden. De spray enkel op de rug toedienen is genoeg om af te koelen.

Met de juiste kennis van een olie en deze bewust te gebruiken is dit een mooie manier om je hond en jezelf wat verkoeling te geven. Een prachtige zonnige dag gewenst