Nieuws Video series

Februari is ‘De maand van het Gebit’

In de diergeneeskunde is Februari uitgeroepen tot ‘De maand van het Gebit’.

Gebitsproblemen komen helaas vaker voor dan dan je zou denken. Wist je dat ongeveer 80% van de honden en 66,7% van de katten (ouder dan 3 jaar) gebitsproblemen hebben, maar 90% van de eigenaren zich hier niet van bewust is?
Ook bij knaagdieren komen zeer regelmatig gebitsproblemen voor, zonder dat men dat door heeft.

Welke klachten kan je dier hebben?
Het is belangrijk om thuis het gebit van je dier in de gaten te houden. Ze kunnen uit hun bek gaan ruiken, mogelijk hebben ze moeite met eten. Eten ze nog wel de zachte voeding, maar laten ze de harde snacks links liggen? Het wrijven met de bek langs de bank of met de poten langs de bek kunnen ook al tekenen zijn dat er wat aan de hand is.

Het is belangrijk niet te lang te wachten met klachten. Mochten er heftige ontstekingen zijn, kan het zo zijn dat er elementen getrokken moeten worden. Ook is een slecht gebit een open barrière voor infecties die naar binnen kunnen slaan, met alle gevolgen van dien.

Wat houdt de maand van het gebit in?

Gedurende de gehele maand februari doen wij gratis gebitscontroles bij hond, kat en knaagdier. 
Mocht er uit de controle komen dat het gebit gereinigd moet worden, dan krijg je 10% korting op de behandeling. Daarnaast krijg je ook nog eens 10% korting op alle gebitsproducten.

Je bent van harte welkom op ons inloopspreekuur op maandag t/m vrijdag van 14:00 tot 15:00 uur. Maak je liever een afspraak, dan kan je ons het beste telefonisch bereiken op 072 – 533 93 36.

Wie wilt er nou geen stralend en gezond gebit?