Het nieuwe woord; De Coronapup

Voor ons is hét nieuwe woord van 2020; De Coronapup. Elk nadeel heeft zijn voordeel blijkt ook in dit bizarre jaar te gelden.

Het verplichte thuiswerk, in huis moeten blijven, kinderen niet naar school, de vakantie die niet door kon gaan etc. Allemaal dingen die als “gewoon” werden beleefd en geleefd bleken niet meer zo “gewoon” te zijn. Ieder mens wil vreugde in zijn leven en de opgelegde verplichtingen gaven dat niet. 

Een nadeel met een voordeel

En dan blijkt dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft. Er was opeens wel ruimte en tijd voor die -altijd-al-graag-gewilde-hond. Om samen of met het hele gezin zo’n pup te gaan opvoeden. Wat blijheid en vrolijkheid in Corona tijd!
Een hond hebben is een zeer goede reden om regelmatig naar buiten te gaan. Het is gewoon veel gezelliger om met hond buiten te lopen dan zonder. En je wordt gestimuleerd om te gaan bewegen. Het vakantiegeld van dit jaar kon worden besteed aan de aanschaf van een pup. 

Asiels zijn momenteel een heel stuk leger en de wachttijden bij goede fokkers zijn groter geworden. Helaas schept dit een kans voor bijvoorbeeld broodfokkers die alleen voor vermeerdering en geld gaan maar daar gaat deze blog niet over. 

Beter voorbereid

Natuurlijk hebben wij ook onze zorgen hoe zich dit allemaal verder gaat ontwikkelen. Een nieuw huisdier brengt ook zijn verantwoordelijkheden met zich mee. En heb je nog nooit een hond gehad? Dan zijn dat een heleboel nieuwe verantwoordelijkheden! Maar tot nu toe slaat de wijzer uit naar POSITIEF. 

Wij zijn er achter gekomen dat de gloednieuwe pup bezitters zich beter hebben voorbereid dan voorgaande jaren. Ze hebben zich veel beter ingelezen en vaak goede gesprekken gehad met hondenbezitters over de voor- en nadelen. Bij gezinnen met grotere kinderen was er familieberaad geweest. En er is goed nagedacht over de toekomst zonder die COVID19 beperkingen. Gaan we dan terug naar het oude of plukken we de positieve veranderingen eruit en gaan we daar mee door? 

Blij en gelukkig

We zitten inmiddels in december 2020 en veel Coronapups zijn momenteel puberpups. En nog steeds overstijgt het positieve de eventuele nadelen.
Klanten die tijdens het halen van  voeding en snacks ons vertellen hoe blij en gelukkig ze zijn met de hond in hun leven of gezin. Dat ze dit al jaaaaaaren eerder hadden moeten doen maar nooit de kans hadden gekregen of durfde te nemen. 

Niets is wat het lijkt, blijkt maar weer.  

 

Wist je dat het hebben van een hond een positieve invloed heeft op je gezondheid? 
Geschreven door

Team Any Animal