Ja ik dacht ik laat hem nog even goed uit voor de operatie

Ze bedoelde het goed als voorbereiding op een operatie. Ik laat de hond nog even goed uit voor de operatie maar dat had niet de uitwerking wat mevrouw bedacht had.

We hebben er zin in

Het is 08:40u en het regent pijpenstelen dus ren ik mijn auto uit snel de dierenkliniek in. Mijn collega is al binnen en de koffieautomaat en waterkoker zijn al aangezet. Alle lichten branden en ik help haar mee met het opstarten van de computers. 

De dierenarts is, zoals gewoonlijk, al ruim een half uur aanwezig en zit nog lekker achter zijn laptop wetenschappelijke artikelen te lezen. Vijf minuten later zitten we met z’n drieën in de kantine aan een kop koffie en thee. Er is een heerlijke volle agenda met een operatie ochtend en we hebben er zin in. 

De werkdag is begonnen

Om 09:00u gaat mijn collega de operatiekamer en opname voorbereiden. De dierenarts kijkt de patiëntgegevens van de operatie patiënten na en bedenkt welke narcose middelen ingezet gaan worden. In onze kliniek werken we niet met één standaard narcose maar maken een narcose op maat per dier. Dat kost extra tijd maar we verkleinen hiermee zoveel mogelijk een narcose risico. 

Inmiddels wordt de eerste patiënt binnengebracht en ik vang de dame op met haar dier. We nemen samen wat belangrijke dingen door voordat ik haar lieveling overneem en naar de opname breng. Daar wordt het dier overgenomen door mijn collega en samen met de dierenarts kan zij direct aan de slag.

Blond en modderbruin

Om 09:30u wordt de volgende operatiepatiënt gebracht. Mevrouw komt binnen met een drijfnatte blonde labrador. Ik kijk naar de hond en naar mevrouw. Ik nog eens goed naar de hond en zie een duidelijk scheiding tussen dat wat blond hoort te zijn en dat wat er modderbruin uit ziet. 

Ik doe een poging, met verijdelde hoop, waar ik mevrouw mee kan helpen? Mijn brein: alsjeblieft laat het niet de afspraak zijn!

“ik kom de hond brengen voor operatie”

Mijn brein: nee dit kan niet waar zijn, slik, terwijl ik mijzelf hoor zeggen “maar mevrouw de hond is helemaal nat en vies”

“Ja ik dacht ik laat hem nog even goed uit zodat hij lekker moe is voor de operatie. Dan hoeven jullie hem niet zoveel narcose te geven”

Ik heb de operatie van deze hond maar verzet naar later in de week. 
Geschreven door

Team Any Animal