KLIK, en de hond loopt los door de spreekkamer

Er is een bepaald slag mensen die de afspraak bij de dierenarts door een andere bril ziet dan wij dat doen. Zij zien het als een leuk uitje met een training voor de hond.

Geen extra stress

Wij hadden al aardig wat praktijk jaren achter de rug voordat we met Any Animal begonnen. We waren er snel uit dat we geen inloopspreekuren gingen doen. Een wachtkamer vol met diverse dieren, verschillende mensen met ieder een eigen kijk op omgang met dieren, vonden wij geen goed idee. 

Kan heel gezellig zijn allemaal maar geeft bij veel dieren extra stress. 

Bij ons dus geen inloopspreekuren maar consulten op afspraak. Goed ingepland door de assistentes in de agenda zodat klanten en hun dieren zo min mogelijk tijd kwijt zijn in die wachtkamer. 

Trainingsuitje 

Je treft wel eens klanten die de afspraak bij de dierenarts als een uitje en zelfs een mooie training zien voor hun hond. Nu hebben wij in onze kliniek bovengemiddelde grote spreekkamers, geen idee of dat de trigger is, maar zodra zo’n type klant met hond de spreekkamer inloopt is het; klik, en de hond loopt los. 

Dan gebeurt er het volgende: 

  • De dierenarts vraagt of de hond op de tafel gezet kan worden
  • Mevrouw kan niet tillen dus de hond moet op de tafel springen.
  • De dierenarts doet de tafel zo laag mogelijk naar beneden.
  • Hond weigert pertinent om op de tafel te stappen c.q. klein sprongetje.
  • Brokje komt te voorschijn en er komt een heel arsenaal aan trucjes die allemaal gericht zijn op positief belonen. Want nee! dwang mag niet, zelf optillen gaat niet en de hond luistert niet en loopt weg als de dierenarts een stap die kant opdoet.

Als uiteindelijk de hond op de tafel staat dan is er bijna 10 minuten voorbij.
Dan blijft voor de dierenarts 5 minuten over en kan hij kiezen tussen snel werken, met kans op iets missen, uitlopen in tijd of kijken tot hoe ver hij gaat komen met de nog resterende tijd. 

Het is gewoon niet handig om tijdens een consult je hond te willen opvoeden. Dat is zonde van je consult tijd en zonde van de tijd van de dierenarts. 

En wil je graag een keer oefenen met je hond bij de dierenarts? Dan ben je bij ons van harte welkom. Wel even van te voren bellen met de assistente voor een tijdstip dat schikt 😉 
Geschreven door

Team Any Animal