Krijg ik korting?

Het vak dierenarts is een bijzonder vak. We horen bij de medische beroepsgroepen en moeten ons houden aan de wetten en regels die daarbij horen. Maar dezelfde overheid heeft bepaalt dat dieren dingen zijn, een product. Onze beroepsgroep is in het hokje van ondernemers geplaatst. Inclusief het hoge btw tarief wat wij over onze diensten moeten berekenen. Dierenartsen moeten maar concurreren met elkaar want dat biedt voordelen voor de klant. Maar is dat wel zo? 

Prijs shoppen

Iedere dierenarts en assistente krijgt er mee te maken. De telefoontjes met een korte vraag wat is de prijs bij jullie van een castratie of hoeveel een vaccinatie kost. Of bij het afrekenen van de (spoed)operatie of er niet wat aan de prijs gedaan kan worden? Het zogenaamde prijs shoppen. 

Natuurlijk realiseren wij ons dat de kosten bij een dierenarts kunnen oplopen en geloof me maar dat wij de factuur ook liever lager zouden willen zien. In ieder geval 21% aan btw lager! En natuurlijk zouden wij bepaalde richtlijnen liever overslaan om de kosten te kunnen drukken maar dan overtreden we de wet. En ik weet 100% zeker dat een opgelegde boete aan ons niet gecompenseerd gaat worden door die klant die het zo goedkoop mogelijk wilde hebben.

Krijg ik korting? 

Dus voor iedere klant die bij ons de vraag stelt krijg ik korting? 

Komt het volgende antwoord: 

Prima dan moeten we gaan bezuinigen door de pijnstilling over te slaan, geen nieuwe mesjes, slaan we de steriele doeken over. Vervangen we de steriele handschoenen voor rubbere schoonmaak handschoenen. Skippen we de paraveterinair assistente voor bewaking anesthesie, aangeven instrumentarium en aanwezig zijn bij het bijkomen van uw hond. 

Wat zegt u? …… u wilt liever geen korting.

 

Als je het fijn vindt om je niet te veel zorgen te hoeven maken over eventuele dierenartskosten voor je hond, kat of konijn?
Uit ervaring weten wij dat dit een goede dierverzekering is: 

Geschreven door

Team Any Animal