Onze hond heeft diarree en mijn man is er schijtziek van!

Sommige diarree klachten ontstaan zonder dat je dier ziek is en kunnen daardoor knap lastig zijn. Hoe je van dunne plakpoep een mooie harde drol kan maken op een simpele manier. 

Triiiiinggggg de telefoon gaat. 

Goedemorgen, waarmee kan ik u mee helpen? 

“Onze hond heeft iedere keer diarree en ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik ben al meerdere keren bij mijn dierenarts geweest en die kan het niet vinden en niets helpt. En nu heeft onze hond wéér diarree! “

Dat is niet fijn, niet voor u en niet voor de hond

“Jaaaa dat dus. En niet zo’n beetje ook. Want voor Samson is het ook een drama. Door de diarree poept ie niet in één keer maar meerdere kleine beetjes. En iedere keer draait hij al poepende halve cirkels. En weet je… onze hond is langharig, heeft lange haren, véél lange haren.”

Wat voor ras is Samson en hoe oud is hij?

“Samson is een Bearded Collie en drie jaar inmiddels. Ik wilde graag een hond en de kinderen ook. Ze keken altijd naar Samson en Gert en zo’n hond wilde we graag hebben.

Maar nu moet ik hem Iedere keer als hij diarree heeft in bad doen. En Samson haat in bad gaan. En zodra Samsom een spetter water vanuit de sproeier op zijn vacht krijgt wil hij de badkuip uitspringen en moet ik half op hem duiken om hem in bad te houden. Ik begrijp daar niets van want in de regen lopen heeft hij geen moeite mee. Evenals in plassen lopen. Afijn ik heb inmiddels een tactiek dat ik mijn kleren uitdoe en samen met Samson maar in de badkuip ga staan. Dit werkt goed en ik weet inmiddels ook dat als ik de kraan uit draai dat ik supersnel twee grote handdoeken op hem moet gooien omdat hij zich direct gaat uitschudden. Man man man… wat een drama als ik te laat ben met die handdoeken. Dan kan ik heel mijn badkamer dweilen en de muren doen. En de wasmachine maakt op zo’n dag ook overuren.”

Ja ik begrijp u helemaal een grote langharige hond vergt best wat werk en dan is diarree extra vervelend. U bent al bij uw eigen dierenarts geweest kunt u mij vertellen welke onderzoeken gedaan zijn en welke medicatie Samson heeft gehad?

“Radeloos ben ik en daarom bel ik jullie nu. We zijn inmiddels al honderden euro’s kwijt.
En mijn man zegt nu iedere dag dat hij schijtziek wordt van die hond. Er is hierdoor zoveel stress in huis.

De dierenarts heeft eerst medicatie gegeven, Fini-nog-wat. Dat hielp even maar het kwam weer terug. Er is een Giardia onderzoek geweest en dat was negatief. Er is een ontwormmiddel gegeven en voor de zekerheid ook nog een antibiotica kuur. Het ging weer goed om vervolgens fout te gaan. Omdat de antibiotica had geholpen heeft de hond dat nog een keer gekregen. Zelfde verhaal, ging even goed en wéér diarree. Toen is er een uitgebreid ontlastingsonderzoek gedaan die meer dan honderd euro kostte. En daar kwam niets uit. 

Onze Samson is helemaal gezond maar zijn poep niet. En bijna niemand wil nog met hem wandelen want het is net Russisch roulette en ben je, voor dat je het weet, de pineut.”

Dus Samson is gezond, eet en drinkt goed, speelt, geen wormen, geen giardia of andere ongemakken? 

“Ja dat klopt. Mijn dierenarts staat voor een raadsel en mijn man op ontploffen.”

Nog even een vraag, is de ontlasting dan waterig dun of dunne slappe poep. Zeg maar vla achtig? 

“Nee het is niet waterdun maar idd van dat vla-achtige wat zo lekker in de haren blijft hangen en plakken. Erg vervelend dus.”

Ik denk dat ik u al heel goed kan helpen en zonder consult van onze dierenarts. Want u bent recent met Samson bij uw dierenarts geweest en alle onderzoeken zijn gedaan die wij ook zouden inzetten.
Is Samson een hond die zich wel eens kan opwinden? En dan bedoel ik vanuit enthousiasme. Of dat hij sommige situaties best wel eens spannend vind? 

“O ja Samson kan super enthousiast zijn. Zeker als hij met wat honden heeft gespeeld of als we naar de hondenschool gaan hij vind dat fantaaaaastisch.”

En kan het zo zijn dat de dag daarna Samson zijn ontlasting minder stevig is en hij dus aan de dunne ontlasting is? 

“huhhh nou je het zegt. Ik heb er nooit bij stilgestaan maar dit kan wel kloppen.” 

Dan adviseer ik u om het Fyto-supplement Maag-darm van CarniVoer te geven. Dit is een kruidenmengsel die onze dierenarts heeft ontwikkeld voor zijn eigen Border Collie die exact hetzelfde had als wat u bij Samson omschrijft. Er zijn gewoon honden die als ze wat opgewonden raken snel daarna dunne ontlasting hebben terwijl ze niet ziek zijn. 

Door wat van dit kruidenmengsel over het eten van Samson te doen wordt de ontlasting weer normaal stevig. Je kan het ook preventief geven als je weet dat je hond de volgende dag een dolenthousiast moment gaat krijgen. 

Twee weken later 

Triiiiinggggg de telefoon gaat. 

“met mevrouw de Wit van Samson. Mijn man en ik zijn zo blij. Sinds ik dat kruidenmengsel geef is Samson niet meer aan de dunne ontlasting geweest. Ik wist niet dat je als mens zo dolgelukkig kan zijn met een harde honden drol! “

 

Wil jij ook graag dit kruidenmengsel voor je hond?
Dat kan je gewoon hier bestellen.
Geschreven door

Team Any Animal