Vluchten door een badkamerraam

Vandaag kreeg een van onze paraveterinairen een telefoontje. Een bijzonder telefoontje. De hond van mevrouw, een border collie van vijf jaar, was gevlucht door het badkamerraam naar buiten. Mevrouw was doodongerust dat haar hond een letsel had opgelopen. De badkamer was namelijk op de eerste etage.

Mevrouw was in volle paniek naar buiten gerend en haar hond was nergens meer te bekennen. Doodongerust is ze gaan zoeken waar hij was. 

Ze was net verhuisd en de volle reorganisatie van haar nieuwe huis was aan de gang. Haar hond in de drukte niet goed in het oog kunnen gehouden. Onverwacht was haar hond naar boven gelopen en daar door het openstaande badkamerraam naar buiten gesprongen. Na enige tijd zoeken bleek haar hond naar het oude verkochte huis te zijn gelopen en daar in de tuin trof ze hem aan.

Direct na het vinden van haar hond heeft ze naar onze kliniek gebeld en ze kon zo snel mogelijk komen. We hebben haar hond uitgebreid onderzocht en enkel een schaafwond op de bovenlip kunnen ontdekken. 

Ja Border Collies kunnen net F 16 vliegtuigen zijn. De vraag is alleen of ze een vliegbrevet hebben…. Waarom zou een hond dat doen. Honden leven in het “nu”. Ze hebben geen agenda en denken niet aan morgen of gisteren. Daardoor kunnen honden een talent hebben om zaken te kunnen waarnemen die niet zintuiglijk waarneembaar zijn voor ons. Mogelijk had deze hond ook dit talent. 

Ik weet het kan ver gezocht lijken maar allemaal hebben we wel eens gehad dat je hond zomaar staarde naar iets in de kamer zonder dat jij kon waarnemen waarnaar je hond keek. Of dat je hond ergens niet naar binnen wilde zonder enige aanleiding.

Energetische waarneming. Dieren zijn daar meesters in.

Geschreven door

Team Any Animal