Vuurwerkangst: ieder jaar het zelfde liedje

Met deze blog een verzoek om op tijd na te denken over het vuurwerk dat de komende tijd afgestoken gaat worden. Er is weliswaar een vuurwerkverbod, maar we weten nog steeds niet zeker of de maand december echt vuurwerkvrij zal zijn.

Het ene jaar is het erger dan het andere jaar maar ieder jaar zien wij altijd een beetje tegen die laatste werkdag van het jaar op.

De te laat klant

We gaan op 31 december eerder dicht. Er is niemand die tussen 17:00u en 19:00u op de laatste dag van het jaar nog naar een dierenarts gaat. Behalve…….

Die eigenaar die zich nog he-le-maal niet gerealiseerd heeft dat op de laatste dag van het jaar vuurwerk afgestoken wordt en de kat in de gordijnen vliegt. Maar weet je? Die eigenaar is sowieso al te laat. 

De vijf voor vijf klant

Vijf minuten voordat we gaan sluiten komt de klant naar binnen gestormd met als openingszin “O gelukkig jullie zijn nog open!”

Mevrouw wil vuurwerk medicatie voor de hond en ze wil 100% garantie dat het werkt omdat het dier vorig jaar volledig uit zijn dak ging.

De ik ben niet thuis klant

Dan is er de klant die aan de balie komt met de mededeling dat de hond bang is van vuurwerk en of we wat valium of zo willen meegeven zodat de hond de hele avond gaat slapen. Want ze gaan oud & nieuw vieren bij vrienden en de hond kan niet mee. 

De willikhebbeh klant

Deze klant komt met de vraag of ze weer een doosje Alprazolam kan krijgen want dat werkte zo goed maar is nu op. Als wij uitleggen dat we dit niet meer mogen meegeven omdat er sinds vorig jaar geregistreerde middelen zijn tegen vuurwerkangst zie je klant verstarren. Alleen als die geregistreerde middelen niet voldoende blijken te werken mag er een uitzondering gemaakt worden. De dierenarts zal dan tevens het dier eerst moeten onderzoeken.

Deze -wil ik hebben- klant gaat daar niet mee akkoord en wij zijn stom en willen alleen maar geld verdienen over de rug van dieren heen. 

De verstandige klant!

Die staat al in november bij ons aan de balie om zich voor te laten lichten wat de mogelijkheden zijn om haar dieren zoveel mogelijk te ondersteunen voor de maand december wat betreft het vuurwerk. 

In onze kliniek hebben wij diverse vriendelijke middelen die ondersteunend ingezet kunnen worden en zeker de moeite waard zijn om uit te proberen. Wel is het belangrijk om hier op tijd mee te beginnen.
De reguliere medicatie tegen vuurwerkangst hebben wij natuurlijk ook voor als dat nodig is. 

Tip

Wat zeker de moeite waard is om te proberen zijn onze vuurwerkmixen met essentiële oliën. Die zijn 100% natuurlijk en daarmee hebben we de afgelopen 4 jaar veel dieren kunnen helpen. 

Ja ik wil graag een setje van deze drie vuurwerkmixen
(€19,95 per setje van drie) 

Vuurwerkmixen voor dieren van essentiële oliën

 

Geschreven door

Team Any Animal