Wat is er met toch die hond aan de hand?

Deze blog gaat over zo’n moment wat we voor geen goud zouden willen missen.
Waarom wij het mooiste beroep van de wereld hebben? Nou hierom! 

Hond plast in huis

Een klant heeft een afspraak met zijn hond en met een ietwat verwarde uitdrukking verteld hij de dierenarts wat de klacht is. In de nacht plast de hond in huis en het lijkt ook of er wat braaksel in ligt???

De hond eet goed, drinkt normaal en overdag zijn er geen problemen en plast hij netjes tijdens de wandeling. De hond is actief en levendig. 

Tijdens het klinische onderzoek kan de dierenarts geen bijzonderheden ontdekken en niets wijst op urinewegklachten. De hond komt over als een super gezonde gecastreerde reu.

Urine inleveren

Afgesproken wordt dat meneer van ons een spuitje mee krijgt om bij de eerst volgende keer als er weer plas ligt wat van de urine op te trekken en langs te brengen zodat wij het kunnen onderzoeken.

De volgende dag komt meneer een spuitje vol urine brengen die wij direct gingen onderzoeken. Er kwamen geen schokkende afwijkingen uit totdat we een afgedraaid sediment onder de microscoop gingen bekijken. We zagen een voor ons vreemd soort gruis in beeld. 

Een groot vraagteken

In overleg met de klant hebben we de urine opgestuurd naar een extern laboratorium voor nader onderzoek. Dit was zo’n vreemd beeld, hier hadden wij, en de boeken, geen antwoord op. 

De volgende dag gaat de telefoon

Het was meneer om te vertellen dat die zogenaamde plas met wat “braaksel” een lekkage van de vaatwasser was. Er was gelukkig niets met de hond aan de hand. 

Geschreven door

Team Any Animal