Wij hebben een pup en we noemen hem?

Als je deze blog hebt gelezen dan weet je gelijk wat onze grootste struggle is van een pup. 

Wie komt er bij ons wonen?

Erwin en ik hebben weer een pup. Het is niet onze eerste pup, het is zelfs niet onze eerste Chinese Crested pup. Het is inmiddels onze vierde Chinese bloterik die wij in onze armen mogen sluiten na lange tijd op de wachtlijst te hebben gestaan bij onze favoriete fokker. 

Als je kiest voor dit ras dan heb je eigenlijk weinig te kiezen. Wil je een naakte reu en met vlekken? Geheid dat er vier pups geboren worden waarvan één naakte en dat is een teef. Of de naakte reu is wit en de behaarde reu heeft vlekken. Zoals ik al zei, er valt weinig te kiezen en heel veel te hopen. 

En toen waren er pups geboren. Een harige reu en teef, deze heten powder puffs, en wel drie naakte reuen. De fokker ging beslissen welke voor ons zou zijn. Dus was bij het bekijken van de foto’s gokken welke dat zou zijn. Op bezoek bij het nest was het meerdere reutjes knuffelen en oogcontact zoeken met de vraag “woon jij straks bij ons?”. 

De naam

Ik vind het zo knap van mensen die zomaar de leukste namen uit hun mouw schudden. Dat gaat bij Erwin en mij ietwat anders. 

Alle namen die lijken op Eddie, Fido, Google, Karel, Timo en al die tig andere dieren die ik in de afgelopen 48 jaar heb gehad (van cavia tot paard) vielen af. En daar zitten écht hele leuke namen tussen maar ieder levend wezen krijgt bij ons zijn eigen naam.

En dan hebben we nog de uitdaging dat wij door ons vak veel dieren meemaken en die dieren hebben allemaal een naam. Dan kan ik je bij dezen vertellen dat wij een hele lange lijst hebben voor associatie.
Nee niet die naam zo heten er al zoveel, 

nee een hond met die naam was altijd chagrijnig, l

leuke naam maar geen leuke eigenaar, 

ook een leuke naam maar weet je nog die hond had altijd wat. 

Oja de naam moet ook nog passen bij de Karel en Timo. Het mag niet hetzelfde klinken maar als je ze alledrie roept dan moet je tong niet gaan struikelen. 

Rijmen

En ik weet niet hoe het met jou zit maar wij rijmen. Namen worden koosnaampjes en onze manier van koosen (nieuw werkwoord, jij taalfetisjist!) is vaak door te rijmen. We hadden dus een Eddepet, Fido Dido, Goolge werd Koekie en onze Karel is Karel-de-sparel en dan hebben we Timo-de-pimo. 

Je begrijpt dat met bovenstaande dat de keuze niet reuze is. Pup kreeg eerst de naam Poemba. We dachten even dat dat wel leuk was. Timo en Poemba beide fout geschreven dus dat past wel. Maar we vonden het dus niet leuk na een paar weken. Toen werd het Koos. Leuke stoere naam wat makkelijk roept. Maar weet je wat er allemaal rijmt op Koos? Doos, haarloos, waardeloos kortom het was hopeloos. 

En dan op een ochtend wordt je wakker en weet je het. Snel Erwin geroepen en hij vond het direct een leuke naam! Het is Fonzie. En voordat we Fonzie gingen halen heette hij nog steeds Fonzie zonder enige twijfel 😃 

Inmiddels is Fonzie al ruim een hele week bij ons en we noemen hem: Fonzie-plonsie (als niemand het hoort).
Geschreven door

Team Any Animal