Blog Archief

Een leven dat stopt op een leven dat gaat komen

In deze blog een bijzondere euthanasie die veel indruk op mij heeft gemaakt. Een euthanasie is voor een dierenarts geen leuke aangelegenheid. Het kan ondanks de lading een fijne oplossing voor een uitzichtloos lijden van een hond zijn.

Fat shaming, het is alleen maar lastiger geworden

Hoe je als dierenarts en dierenartsassistente tegenwoordig zeer voorzichtig moet laveren tussen gezondheid en een te zwaar gewicht. Voor je het weet krijg je het verwijt van fat shaming. 

Vuurwerkangst: ieder jaar het zelfde liedje

Met deze blog een verzoek om op tijd na te denken over het vuurwerk dat de komende tijd afgestoken gaat worden. Er is weliswaar een vuurwerkverbod, maar we weten nog steeds niet zeker of de maand december echt vuurwerkvrij zal zijn.

Wat is er met toch die hond aan de hand?

Deze blog gaat over zo’n moment wat we voor geen goud zouden willen missen.
Waarom wij het mooiste beroep van de wereld hebben? Nou hierom! 

50 redenen waarom dierenarts assistenten geweldig zijn

Deze blog is een ode aan alle dierenartsassistenten die zo hard werken in een tak van de gezondheidszorg waar men vaak een verkeerd beeld van heeft. Waarom dierenartsassistenten onmisbaar zijn voor de dierenarts, de dieren en de klanten.
Met een gratis e-book die je kunt downloaden.

Drie van de grootste missers die wij in de spreekkamer tegenkomen bij aanschaf van een pup

In deze blog drie redenen om vóór aanschaf van een pup eerst langs je dierenarts te gaan om je goed voor te bereiden zodat je de kans op een miskoop enorm verkleint. Alle Sterkliniek dierenartsen bieden een pre-consult aan bij aanschaf van een nieuwe hond of pup. 

Ja ik dacht ik laat hem nog even goed uit voor de operatie

Ze bedoelde het goed als voorbereiding op een operatie. Ik laat de hond nog even goed uit voor de operatie maar dat had niet de uitwerking wat mevrouw bedacht had.

Je kinderen meenemen naar de dierenarts als bliksemafleider

Dat je als moeder je schattige kinderen meeneemt naar de dierenarts. En wij twee niet luisterende kleine duiveltjes in kinderkleding zien en de dokter zich opwerpt als reddende engel voor de kat. 

Moeten jullie nooit huilen?

Moeten jullie nooit huilen? Die vraag krijgen we geregeld en inderdaad weten we ons bijna altijd wel professioneel te gedragen. Maar dat lukt ons niet altijd omdat we mensen zijn en geen machines.

En ja ik heb een keer tranen met tuiten gehuild. Ik weet het nog als de dag van gisteren.

KLIK, en de hond loopt los door de spreekkamer

Er is een bepaald slag mensen die de afspraak bij de dierenarts door een andere bril ziet dan wij dat doen. Zij zien het als een leuk uitje met een training voor de hond.