Blog Archief

Krijg ik korting?

Het vak dierenarts is een bijzonder vak. We horen bij de medische beroepsgroepen en moeten ons houden aan de wetten en regels die daarbij horen. Maar dezelfde overheid heeft bepaalt dat dieren dingen zijn, een product.

Het nieuwe woord; De Coronapup

Voor ons is hét nieuwe woord van 2020; De Coronapup. Elk nadeel heeft zijn voordeel blijkt ook in dit bizarre jaar te gelden.

Het verplichte thuiswerk, in huis moeten blijven, kinderen niet naar school, de vakantie die niet door kon gaan etc. Allemaal dingen die als “gewoon” werden beleefd en geleefd bleken niet meer zo “gewoon” te zijn. Ieder mens wil vreugde in zijn leven en de opgelegde verplichtingen gaven dat niet. 

Spoedvraag via Facebook

Ik ken bijna geen beroepsgroep die zo goed bereikbaar is dan dierenartsen. 

Je belt en je krijgt vrij vlot een assistente aan de telefoon. Vaak kan je nog dezelfde dag of de volgende dag terecht. De meeste klanten zijn gewoon binnen een week geholpen door een dierenarts. 

Een leven dat stopt op een leven dat gaat komen

In deze blog een bijzondere euthanasie die veel indruk op mij heeft gemaakt. Een euthanasie is voor een dierenarts geen leuke aangelegenheid. Het kan ondanks de lading een fijne oplossing voor een uitzichtloos lijden van een hond zijn.

Fat shaming, het is alleen maar lastiger geworden

Hoe je als dierenarts en dierenartsassistente tegenwoordig zeer voorzichtig moet laveren tussen gezondheid en een te zwaar gewicht. Voor je het weet krijg je het verwijt van fat shaming. 

Vuurwerkangst: ieder jaar het zelfde liedje

Met deze blog een verzoek om op tijd na te denken over het vuurwerk dat de komende tijd afgestoken gaat worden. Er is weliswaar een vuurwerkverbod, maar we weten nog steeds niet zeker of de maand december echt vuurwerkvrij zal zijn.

Wat is er met toch die hond aan de hand?

Deze blog gaat over zo’n moment wat we voor geen goud zouden willen missen.
Waarom wij het mooiste beroep van de wereld hebben? Nou hierom! 

50 redenen waarom dierenarts assistenten geweldig zijn

Deze blog is een ode aan alle dierenartsassistenten die zo hard werken in een tak van de gezondheidszorg waar men vaak een verkeerd beeld van heeft. Waarom dierenartsassistenten onmisbaar zijn voor de dierenarts, de dieren en de klanten.
Met een gratis e-book die je kunt downloaden.

Drie van de grootste missers die wij in de spreekkamer tegenkomen bij aanschaf van een pup

In deze blog drie redenen om vóór aanschaf van een pup eerst langs je dierenarts te gaan om je goed voor te bereiden zodat je de kans op een miskoop enorm verkleint. Alle Sterkliniek dierenartsen bieden een pre-consult aan bij aanschaf van een nieuwe hond of pup. 

Ja ik dacht ik laat hem nog even goed uit voor de operatie

Ze bedoelde het goed als voorbereiding op een operatie. Ik laat de hond nog even goed uit voor de operatie maar dat had niet de uitwerking wat mevrouw bedacht had.